Zonguldak Türkiye'nin yıldızı olma yolunda..

Zonguldak yeniden Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak!...

Siyaset Yayın: 12 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 12.02.2021 14:22:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından 12 -13 Şubat tarihlerinde yatırım üretim ve istihdamı geliştirmek amacıyla “Gelecek Filyos ‘ta şekilleniyor’ isimli çalıştayında konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz; “Zonguldak yeniden Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.' dedi. 

Vali Tutulmaz, 'Zonguldak geçmiş yüzyılın önemli endüstri merkezlerinden biriydi ancak yüzyılın sonları ile birlikte Zonguldak geriye gitmeye başladı.

Filyos önümüzdeki süreçte ülkemizin parlayan yıldızı olacağının bir bölümü ortaya çıktı. Bu proje, önümüzdeki yüzyılın hem ülkemiz hem de ilimiz açısından kalkınma projesi olacak. İlk verimini daha proje devam ederken doğalgazın alt yapısının oluşturulmasında ve onun karaya çıkarılmasında önemli bir rol oynamasıyla almaya başladı.

Filyos Projesi adı altında tek bir projeden bahsetmiyoruz. Liman projesiyle, endüstri bölgesiyle, serbest ticaret bölgesiyle, OSB'lerle bu proje geniş bir proje. Bu bölgenin sanayi merkezi, ticaret merkezi olması, sosyokültürel açıdan da önemli merkezlerden biri olması açısından da önemli bir proje. Bu projenin hazırlanıp yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.