Zindancılar Köyünde 50'den fazla vatandaş hastalandı..

Kdz.Ereğli’ye bağlı Zindancılar Köyü’nde iddialara göre 50 den fazla vatandaş içtikleri su nedeniyle hastalandı.

Yaşam Yayın: 23 Mayıs 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 23.05.2020 20:15:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli’ye bağlı Zindancılar Köyü’nde iddialara göre 50 den fazla vatandaş içtikleri su nedeniyle hastalandı. 3-4 gündür köyde yaşayan birçok vatandaşta şiddetli karın ağrısı, ishal ve halsizlik belirtileri gösterince köy halkı durumun neden kaynaklandığı konusunda araştırmalara girdi.

 

KÖYLÜ VATANDAŞ HASTALIK NEDENİ ARADI…

Birçok vatandaşta aynı hastalık belirtileri gösterince köyde yaşayan bazı vatandaşlar, sudan kaynaklanabileceği ihtimali üzerine şebekeyi kontrol etmek için su hattını kotrol ettiler. Kontroller sırasında Logardan taşan pisliği görünce, Köy muhtarı Ahmet SEZERE  durum iletildi.

 

AHMET SEZER “ TRAKTÖR HATTI EZMİŞ”

Muhtar Ahmet SEZER ile yaptığımız telefon görüşmesinde, Su hattı ile kanalizasyon hattının yakın olduğu ve üzerinden bir vatandaş traktör ile geçmesi sonucu hattın zarar gördüğü,  su ile kanalizasyon şebekesinden akan pis atığın karışmış olabileceği” bilgisini aldık.

SEZER ayrıca sudan bir kısım numuneler alarak  suyun analiz incelemelerinin yapılması için laboratuara gönderildiğini söyledi.

Akşam vakitlerinde Kaymakamlık ve Belediye’den destek isteyen Muhtar Ahmet SEZER,”Belediyeden içme suyu desteğinin geleceğini”söyledi.

Muhtar SEZER’e göre  18, köylü vatandaşın iddialarına göre 50 den fazla vatandaş rahatsızlık çekiyor.

 

MUHTAR ve VATANDAŞLAR DURUMU SOSYAL MEDYADAN DUYRUDULAR…

Durumu fark eden muhtar ve vatandaş tüm köylüyü suyu içmemeleri konusunda uyarmak için sosyal medya hesaplarından duyurdular.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI..

Gün içerisinde arızalı bölüm tespit edilerek iş makinaları ile kazı çalışmaları ve depo hat dezenfektan çalışmaları başlatıldı.

 

 

CORONAVİRÜS NEDENİYLE HALK HASTALIKLA KENDİ MÜCADELE ETMEYE ÇALIŞTI…

Yoğun ishal, ağrı ve halsizlik yaşayan birçok vatandaş Coronavirüs nedeniyle hastanelere gidemeyerek, evlerinde kendi kendilerini iyileştirmek için mücadele verdikleri gelen haberler arasında…

 

GAZETETÜRK OLARAK SORUYORUZ…

  • Şebeke suyu ile kanazilasyon şebekesi aynı hat üzerinde olabilir mi?
  • Üzerinden iş makinası geçebilecek durumu olan hattın derinlik durumu nedir?
  • Eğer su ile kanalizasyon şebekesi karıştı ise evlerdeki depolar ve su hatlarının dezenfektan çalışmaları nasıl yapılacak?
  • 400 kişinin sağlığını tehdit eden bu durumun ileride yaşanmaması için ne gibi önlemler alınacak?
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.