Yeşil Kart 25 TL, Kırmızı Kart 5TL

TOBB tarafından pilot okulu olan Kdz.Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler Cuma günü öğlen izni çıkışı için 5 TL kimlik kartı çıkarmak için para ödediği ortaya çıktı. İlçede hiç bir okulda uygulanmayan bu yönteme öğrenciler tepki gösterdi.

Eğitim Yayın: 21 Şubat 2020 - Cuma - Güncelleme: 21.02.2020 18:42:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Okul Müdürü Ömer Aydoğan'ın talimatıyla öğrencilerden hafta boyu öğlen çıkışları için yeşil renkli kart 25 TL, Cuma günü çıkışları içinde  kırmızı karta 5 TL para alındığı ortaya çıkarken, ilçenin hiç bir okulunda uygulanmayan bu yönteme ise öğrenciler tepkili.

 

CUMA NAMAZI İZNİ KHK İLE VERİLMİŞTİ!..

2016 yılında bilindiği gibi Başbakanlık tarafından Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesine olanak sağlayan genelge Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hassas olduğu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Cuma namazı için resmi çıkış izni verilmişti.

MÜDÜR AYDOĞAN AÇIKLADI!..

Yaptığımız görüşmede Kdz.Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Ömer Aydoğan, öğrencilerden Cuma izni için  kart ücreti olarak 5 tl alındığını şöyle açıkladı; “Cuma günü okul izinlerinde toplu öğrenci çıkışı olduğu, öğrencilerin bir iki defa kavga olayına karıştıkları bu nedenle güvenlik tedbirleri için bu kart uygulamasına geçtik. Cuma çıkışlarında öğrencilerin dış tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması için yılda bir kez olmak üzere 5 tl ücret alıyoruz. 2 yıl önce öğrenci kimliklerinin zorunlu halden çıkarıldığını, bu sebepten öğrencileri izinlerinin verilebilmesi için bu kart uygulamasını yaptıklarını dile getirdi. Bu uygulama için okul velilerimizden gereken izin alınmıştır." şeklinde konuştu..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.