Veli Altınkaya'yı kaybettik

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya vefat etti..

Gündem Yayın: 14 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 14.04.2021 21:15:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin  başkanı Veli Altınkaya  bugün hayatını kaybetti.

Bir süre önce koronavirüse yakalanan 59 yaşındaki gazeteci Veli Altınkaya, durumu ağırlaşınca  yoğun bakıma alınıp entübe edilmişti. Yoğun bakımda yatan Altınkaya'nın hayatını kaybettiği öğrenildi.

ALTINKAYA KİMDİR?

Ocak 1962’de Kayseri Sarız Yalak (Yeşilkent) beldesinde doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve yüksek öğrenimi Kayseri ve Eskişehir’de  tamamladı

Gazeteciliğe 1981 yılında başladı. Türkiye, Kayseri Olay, Kayseri Anadolu Haber, Akın Günlük, Kayseri Haber  gazeteleri ile Erciyes TV ve Kay TV’de çeşitli görevlerde bulundu.

1985-1989 arasında Kayseri Belediye Başkanı Basın Danışmanı olarak  görev yaptı.

 1987-2009 tarihleri arasında 22 yıl süreyle TRT Kayseri Temsilciliğinde bulundu.

Kültür ve Sanat, Töre, Doğuş Edebiyat  gibi dergilerde çeşitli konularda yazılar yazdı. İlk kitabı Mavi Boncuklu Cemil Baba Kültür ve Sanat Yayınları arasında 1984 yılında yayınlandı. Kayseri ile ilgili çok sayıda araştırması,  önce Kayseri gazetelerinde yer aldı, sonra az sayıda olmak üzere kitaplaştı.

Küresel Gazeteciler Konseyi kurucu üyeliği, Kayseri  Gazeteciler Cemiyeti, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara), Türkiye Spor Yazarları Derneği, RATEM (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği)  gibi mesleki kuruluşlar ile, Dadaloğlu Vakfı, Tema Vakfı, Kayseri Kültür-Turizm ve Araştırma Vakfı, Yeni Ufuklar Derneği, Mobingle Mücadele Derneği gibi  STK’ larla, İl İnsan Hakları Kurulu , İl Tütün Kurulu gibi kuruluşlarda gönüllü olarak  yöneticilik yaptı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde 2007-  2016 tarihleri arasında çeşitli konularda ders verdi.

Altınkaya 11 Mayıs 2018’de yapılan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nin 19. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçilmiş olup evli ve üç çocuk babasıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.