Valilik ekmek zammına itiraz etti...

Zonguldak Valiliği Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından yapılan ekmek zammına karşı itiraz etti.

Ekonomi Yayın: 28 Şubat 2021 - Pazar - Güncelleme: 28.02.2021 19:17:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak Valiliği aksi görüş bildirdiği halde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından ekmeğe yapılan zammın uygulamaya konması karşısında itiraz komisyonu kurulacağını açıkladı.

Açıklama şöyle:

Bilindiği üzere 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanununun 62. Maddesi gereğince Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odasının Birlik Yönetim Kurulu’na sunulmak üzere hazırladığı fiyat tarifesi değişiklik talebi Ücret Komisyonunca incelenerek Yönetim Kurulu’nun 22.02.2021 tarihli toplantısında görüşülmüş ve yeni ekmek fiyat tarifesinin 24.02.2021 tarihinden geçerli olacak şekilde onaylandığı bildirilmiş idi.

Bu çerçevede alınan karar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığınca Ticaret Bakanlığına gönderilmiş ve Ticaret Bakanlığının 17.02.2021 tarih ve 61482839 sayılı yazısı ile “… üretici lehine önemli ölçüde maliyet avantajı sağlanmış olduğu hususu da dikkate alındığında 1 kilogram ekmeğin fiyatının 7.50 TL’nin üzerinde olacak şekilde yeni tarifelerin belirlenmesinin bu aşamada uygun olmadığı değerlendirilmektedir.” denilmesine rağmen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığınca yeni ücret tarifesi uygulamaya konulmuştur.

 Valilik Makamı’nın 24.02.2021 tarih ve 420 sayılı yazıları ile Birlik Yönetim Kurulu’nun 22.02.2021 tarihinde aldığı kararla belirlenen yeni ücret tarifesinin uygulanmaması gerektiği yönünde Valilik Makamınca uygulamaya itiraz edilmiş, ancak alınan cevabi yazıda yeni ücret tarifesinin uygulanacağı ifade edilmiştir.

Bu kapsamda; yapılan itiraza rağmen fiyatın geri çekilmemesi nedeniyle Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu gereğince Valilik Makamınca İtiraz Komisyonu oluşturulacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.