Ülkede havası en kirli bölgeyiz?

Kdz.Ereğli'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sonuçlarına göre şuan itibari ile havası sağlıksız olan tek ilçeyiz.

Sağlık Yayın: 12 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 12.03.2020 02:16:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ülke bazında iller dahil olmak üzere, sağlıksız hava koşulu taşıyan tek  ilçe durumundayız. Sağlıksız hava koşuluna göre  Kdz.Ereğli'de vatandaşların yapmaması gerekenler, açık hava sporları için, bisiklet sürmek ,  dışarıda piknik yapmak,  bırakın açık havada yürüyüş yapmak bile uygun değil. 

Kdz.Ereğli'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonun verisinde yazılan,Herkes sağlık etkileri yaşamaya başlayabilir, hassas gruplar için ciddi sağlık etkileri söz konusu olabilir."dikkat çekici.

Son günlerde dünyada etkili olan ve Dünya gündeminde ve ulusal gündemde haber ve sağlık bazında en yüksek seviyelerini yaşayan Coronavirüs salgınından dolayı insanlar evlerine kapanırken, Kdz. Ereğli'de ise insanların hava kirliliğinin S.O.S verdiği verilere göre sokakta yürüyüş yapması bile uygun değil.

PEKİ KİRLİLİĞİN TEMEL NEDENİ NE?

Ülkemizde hiç bir il yada ilçede bu kadar yüksek oranda hava kirliliği söz konusu değilken, insanların sağlığını tehlikeye sokan Kdz. Ereğli'nin yaşadığı hava kirliliğinin  sebebini soruyoruz? Yetkilileri göreve davet ediyoruz?

Tüm okuyucularımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu adresi olan http://www.havaizleme.gov.tr/ 'den an ve an kirliliği takip edebilir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.