Tütüncülük yarından itibaren yasaklandı...

Ticari amaç güderek yaprak yada makaron sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün doldurarak, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde satmak, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere yönelik cezai uygulama yarın yürürlüğe sokuluyor.

Asayiş Yayın: 30 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 30.06.2020 21:33:30
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
Takip EtGoogle News

Sigara makaron yada kağıtlarına tütün doldurarak poşetlenip satılması 26 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yasaklanmıştı. Bu yasak yarın yürürlüğe giriyor. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılarak yarından itibaren ticari amaçla tütüncük yapılması 1 Temmuz itibariyle yasaklandı. Bu yasağa uymayanlar 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak. Türkiye’de, yasa dışı açık tütün ürünleri, sayıları 25 bini bulan sokak aralarındaki tütüncü dükkanlarında ve internet üzerinden 300 binden fazla bağlantı üzerinden satılıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.