Türk Metal Greve gidiyor...

Ekonomi Yayın: 16 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.01.2020 20:07:47
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

MESS'le toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşamayan ve Erdemir'de yetkili Türk Metal Sendikası, OYAK'a bağlı Ersem Çelik Servis Merkezi işçilerinin de aralarında bulunduğu birçok işçiyi ilgilendiren bir grev kararı aldı.

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki görüşmeler, 7 Ekim 2019 tarihinde başlamıştı.

MESS tarafının, işçilerin içinde bulunduğu zor koşulları hiçe sayan tekliflerinde ısrar etmeleri nedeniyle müzakereler tıkanmış ve sendika bir dizi eylem kararı alarak uygulamaya koymuştu.

Ülkenin dört bir yanında örgütlü olduğu fabrikalarda devam eden eylemlerin pazar günü gerçekleştireceği Türk Metal’in Büyük Bursa Mitingi ile meydanlara taşınacak.

MESS’in uzlaşmaz tutumu karşısında eylemler yaygınlaşarak devam ederken, sendika tarafından grev kararı alındı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, alınan grev kararı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada üyelerin hak ve özgürlükleri için mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerine dikkat çekti.

Kavlak, “İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, grev kararı almıştır.

Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.