Türk Eğitim Sen'den sert eleştiri...

Türk Eğitim Sen Alaplı Şube Başkanı Soner Arslanoğlu, Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan komisyonun standartların altında yaptığı promosyon anlaşması için yetkili sendikayı sert bir dille eleştirdi.

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 16.05.2020 22:14:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Alaplı Türk Eğitim Sen başkanı Soner Arslanoğlu yaptığı açıklamada

” Türk Eğitim-Sen olarak veya diğer sendika temsilcileri komisyona davet edilmedik. Hatta okul müdürlerinden bile gözlemci olarak komisyona çağrılan olmadı. Evet, yönetmelik komisyonu sizin istediğiniz gibi üç kişiden oluşmasına imkan veriyor. Ama kamu vicdanı ve şeffaf olma anlayışı buna müsaade etmiyor. Ülke ortalamasının çok altında bir anlaşmaya imza atan bu yetkili ama etkisiz sendika ile komisyon tam anlamıyla bir fiyasko ile sonuçlanan anlaşmayı imzalamış dağ fare doğurmuştur.

Yıllık 730 TL gibi ülke ortalamasının altında yapılan bu anlaşma çok kötüdür. Oysa ki daha yeni yapılan promosyon anlaşmalarında bu tutar 850 TL ile 1100 TL arasında değişmektedir. ‘Neden bu kadar kötü bir anlaşmayı imzalıyorsunuz’ diye komisyona sorduğumuzda ülke gündemi olan korona virüsü bahane ediyorlar. Bu virüs Balıkesir’de, Kdz. Ereğli’de yok mu? Hadi imzalıyorsunuz böyle kötü bir dönemde neden 5 yıllık yapıyorsunuz. Beceriksizliğinizin mazeretini bulmaya çalışmayın. Eğitim camiasının kıymetli üyelerini bu malum sendika üyelikleriyle ilgili tercihlerini gözden geçirmeye davet ediyorum.

Dün memuru toplu sözleşme masasında üç buçuklara mahkum edenler, bugün de promosyon anlaşması ile memurun hakkını alamamışlardır. Oysa Türk Eğitim Sen’in yetkili olduğu yerlerde komisyonlara diğer sendika temsilcileri davet edilmiş ve promosyon rakamları en üst düzeyde memura yansımıştır. Burada görüyorum ki en az kişi başı 1400 TL kayıp söz konusudur. 750 Milli Eğitim çalışanı olduğunu düşünürsek, bu kaybın büyüklüğünü siz düşünün. Takdiri Alaplı’da görev yapan Milli Eğitim çalışanlarının, vicdan ve sorumluluklarına bırakıyorum.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.