Tülin CEYLAN Köşe Yazısı..

Ego güçlenmeye başladıkça zekayı kalın bir karanlık katmanı sarmalamaya başlar. Zeka ışıktır. Ego karanlıktır. Kendimizi ne kadar çok seversek beynimiz o kadar çok açılır.

Yaşam Yayın: 27 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 27.01.2021 18:07:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

EGO BUZDAĞI GİBİDİR. ONU ERİT.

 

İD-SÜPER EGO-EGO olarak 3’e ayrılır.

İD-Sizin olmak istediğiniz benliktir. (Alt Benlik)

SÜPER EGO-Olmanız gereken benliktir. (Üst Benlik)

EGO-olduğunu iddia eden benliktir. (Ben’lik)

 

 

Ego güçlenmeye başladıkça zekayı kalın bir karanlık katmanı sarmalamaya başlar. Zeka ışıktır. Ego karanlıktır. Kendimizi ne kadar çok seversek beynimiz o kadar çok açılır. O zaman sadece (Ben’le) sınırlı kalmayız. Onaylanma arzusunun üstüne çıkarız.

 

Eğer başkalarından daha yüksekte, daha bilge olduğunu zannediyorsan çok güçlü bir Ego’ya sahipsindir. Ve Ego zehirdir, saf zehir. Ve ne kadar çok egoist olursan o kadar acı verir ve acın olur. Ego insanın hastalığıdır. İnsanın tüm Egosu  onun tüm problemlerinin, tüm kıskançlıklarının, korkusunun ve depresyonun kaynağıdır. Ego varsa sevgi yok olur.

 

Aslında her olay sizi size kazandıran bir düğümdür. Bazısı bu düğümleri çok çabuk çözer, bazı kişiler ise çok zorlanır. Ancak düşünceleri sorunlardan uzaklaştırmak istediğin çözümü getirecek yeni düşüncelere sahip olmak bu durumu iyileştirir.

 

Başkalarının senin hakkında ne düşündüğünü önemsediğin sürece, sen sen olmaktan çıkar sana verilen onay ile sahte özbenlikler ile yaşarsın. Kendini bulduğun benlik ile Ego arasında kalan zihinleriniz sizi sadece Matrikse sürükler.

 

 

Eğer Ego’yu istersen affedemezsin, unutamazsın, özellikle de acıları, yaraları, hareketleri, kabusları unutamayacağından değil onları abartmaya devam edip, onları vurgulayacaksın. Çünkü Ego senden bunu ister.

Çünkü Ego;

Kendine hizmet etmeye çalışır.

Dışa doğru tanınma peşine düşer.

Hayatı bir yarışma olarak görür.

Kendini korumaya çalışır.

Ben’lik ister.

Acıya sebep olur.

Varsayımlarda bulunur.

Zanlarla yaşar.

Her şeyi kişisel olarak algılar.

Ego BUZDAĞI gibidir. Onu ERİT.

Bugün düşündüğümüz ve hissettiğiniz her şey geleceğimizi yaratmakta.

“ Eğer düşüncelerimizin gücünü anlayabilseydiniz, hayatınız boyunca asla olumsuz (Negatif) düşünmezdiniz.” Peace Pilgrim

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.