"Tek başıma öldürdüm"dedi...

Teknoloji Yayın: 14 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 14.01.2020 19:50:48
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'de amatör boksörün darbedilerek öldürülmesiyle ilgili sanıklardan birine müebbet diğerine 18 yıl hapis cezası verildi.

Sanıklardan Savaş Akdağ:  "Cüneyt'i ben tek başıma öldürdüm. Öldürme kastım yoktu. Ben vicdansız ve merhametsiz bir insan değilim. Her şey biranda oldu"

Maktul Cüneyt Seyhan'ın annesi Makbule Ceyhan: "Türk Milleti savaşta bile düşmanına iyilik etmiştir ama bunlar oğlumu katletti. Şikayetçiyim"

Kdz.Ereğli'de amatör boksörün darbedilerek öldürülmesiyle ilgili davada 2 sanıktan birine müebbet diğerine de 18 yıl hapis cezası verildi.

SEGBİS İLE KATILDILAR

Ereğli Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Beycuma Cezaevi'nde tutuklu sanıklar Birhan Durmuş (32) ve Savaş Akdağ (33), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yaparken, duruşmaya taraf avukatları ve maktul Cüneyt Seyhan (35) ve Birhan Durmuş'un yakınları katıldı.

"BANA MUŞTA İLE VURDU, BAYILMIŞIM"

Sanık Birhan Durmuş, savunmasında arkadaşı Savaş'ın telefonla görüştüğü Seyhan'ın ısrarlı daveti üzerine evine gittiklerini belirtti. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini anlatan Durmuş, "Suçsuzum. Dosyada yeterli delil bulunmamaktadır. Savaş ısrar edince gittim. Cüneyt benimle arkadaş olmak istedi. Araç içerisinde iken dışarı çıkan Cüneyt daha sonra geldiğinde bana muşta ile vurdu. O ara baygınlık geçirmişim. Cüneyt'i ben öldürmedim, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

"BEN TEK BAŞIMA ÖLDÜRDÜM"

Sanık Akdağ ise 8-9 aydır cezaevinde tutuklu bulunduğunu, bu süreç içerisinde ailesine, maktulün yakınları tarafından zarar verilmesinden korktuğunu belirterek, şunları söyledi: "Samimi ikrar da bulunmak istiyorum. Vicdanım korkularımdan ağır bastı. Araç içerisindeydik. Cüneyt tuvaletini yapmaya indi geldiğinde Birhan'a vurdu ve daha sonra arabanın bagaj kısmına koştu. O ara bende koltuk altında bulunan sopayı aldım ve ona vurmaya başladım. Kaç defa vurduğumu alkollü olduğum için hatırlamıyorum. Hareketsiz bir şekilde sonra Cüneyt'i arabaya bindirerek Birhan'ın evine gittik. Bir süre sonra Cüneyt'in evinin yakınına giderek oraya onu bıraktık. Cüneyt'i ben tek başıma öldürdüm. Öldürme kastım yoktu. Ben vicdansız ve merhametsiz bir insan değilim. Her şey biranda oldu. Muşta ile hiç vurmadım"

"BENİM YÜREĞİM YANIYOR"

Söz hakkı isteyen Cüneyt Seyhan'ın annesi Makbule Seyhan da Birhan ve Savaş'ın oğullarını katlettiğini ileri sürerek, "Ne ceza verilirse verilsin benim yüreğim yanıyor. İkisi bir araya gelip benim oğlumu canavarca öldürdüler. Muşta kullanmadık diyorlar benim oğlumun her tarafı kırık içerisindeydik. Türk Milleti savaşta bile düşmanına iyilik etmiştir ama bunlar oğlumu katletti. Şikayetçiyim" ifadelerine yer verdi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Savaş Akdağ'a müebbet Birhan Durmuş'a ise 18 yıl hapis cezası verdi.

OLAY

Çiğdemli köyünde 29 Nisan'da yol kenarında park halindeki 67 TR 567 plakalı araçta bir kişinin hareketsiz yattığını fark eden maden işçisi, durumu jandarmaya bildirmiş, olay yerine gelen ekipler, araçtaki amatör boksör Cüneyt Seyhan'ın (39) öldüğünü tespit etmişti.

Seyhan'ın vücudunda darp izlerine rastlanmasının ardından gözaltına alınan Birhan Durmuş (32) ve Savaş Akdağ (33) tutuklanmıştı. Şüpheliler hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Ereğli Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.