Tarihi Bozhane Hamamı devlet tarafından incelemeye alındı..

Kdz. Ereğli'deki tarih kokan ve korunması gereken yerler, devlet tarafından incelemeye alındı.

Kültür Yayın: 18 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.12.2020 18:26:35
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Takip EtGoogle News

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Zonguldak Merkez, Kandilli ve Ereğli’deki kültür varlıklarını değerlendirmek üzere Kdz. Ereğli Belediyesi’nde toplandı.

Prof. Dr. Ender Ethem Atay’ın başkanlık ettiği kurulun gündeminde Zonguldak Merkez ve Kandilli’deki kültür varlıkları ile Kdz. Ereğli’deki tescilli Bozhane Hamamı’nın yerinde incelenmesi, Kızkapısı mevkisinde bulunan tescilli sur duvarının yerinde incelenmesi ve tescilli taşınmaz koruma alanında kalan parseldeki izinsiz uygulamaların değerlendirilmesi konuları yer alıyor.

Toplantıya, Müze Müdürü Ahmet Mercan ve Kdz. Ereğli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri de katıldı.

Öte yandan Kdz. Ereğli Belediyesi'nin eski hizmet binasının yıkılması sonucu altından çıkan tarihi Hamam Su Yolu konusunda, kurulun bir değerlendirme yapması bekleniyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.