Son Dakika..Veliler Dolandırıldı mı?

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği Ekipleri'nden operasyon...

Eğitim Yayın: 05 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 05.03.2020 20:40:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'de özel bir eğitim kursunda nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 1'i öğretmen 7 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyası kapsamında Özel Eğitim Kursu Müdürü G.Ö., kurs sahibi Ş.Ö., Sekreter G.K., K.Ö., öğretmen N.A., kurum çalışanı G.A. ile İ.A.'yi gözaltına aldı.

İş yerinde yapılan aramalarda velilerin kuruma verdiği senetler, öğrenci dosyaları, belgeler, dijital materyaller ele geçirildi.

Nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 21 kişinin müşteki olduğu dosyada velilerin çocuklarının eğitimi için 3-10 bin lira arasında kredi çekerek ödeme yaptıkları, Kurum Müdürü G.Ö.'nün başka bir bankadan da aynı miktarlarda kredi çektirerek paraları başka hesaba aktardıkları iddia edildi.

Diğer idddialara göre isim değişikliğine gitmeden önce servis şöförünü Matematik derslerine soktuğu, öğrenci servisi olarak kullanılan aracın taşıma ruhsatı olmadığı için aracın servisten çekildiği ve taksilerle taşımacılık yaptırdığı, kredi çekilirken kredi masraflarının kuruma yansıtıldığı söyleselerde sonrasında müşteri kredi ödemelerine yansıtıldığı, defalarca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne durumun bildirildiği birçok kez teftiş geçirdiği sonrasında isim değişikliğine giderek merkezi İstanbul olan kurumsal bir firmanın çatısı altında eğitim hizmeti verdiği, eğitimdeki usülsüz ve olumsuz durumları fark eden  ve parasını almak için defalarca kurum önünde giden velilerle kurum sahibi arasında tartışmalar yaşandığı iddialar arasında.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.