Son Dakika... Mahkeme sona erdi. Çebi beraat etti..

Çebi Grup Ceo’su Yasin Hamzaçebi’nin devam eden Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi mahkemesinde karar çıktı.. Buna göre; Hamzaçebi “Nitelikli dolandırıcılık”, “Ateşli silahlar kanununa muhalefet”, “Resmi evrakta sahtecilik” ve “Suç örgütü kurma” iddialarından beraat etti.

Asayiş Yayın: 20 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 20.02.2020 19:03:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yasin Hamzaçebi hakkında “Zimmet suçundan” 20 yıl hapis cezası verildi fakat tutuklama kararı çıkmadı. Hamzaçebi’nin Avukatı Enes Yiğit yaptığı açıklamasında müvekkilinin, banka müdürünün işlediği iddia edilen zimmet suçuna iştirak etmekten ceza verilemeyeceğini söyledi.

Kararın İstinaf Mahkemesi veya Yargıtay incelemesinde bozulacağını veya kaldırılacağının altını çizen Avukat Enes Yiğit özetle şöyle konuştu:

“Dosyaya yeni vekalet sunan ve CMK’dan yeni görevlendirilen avukatların savunma için süre talebi reddedildi. Böylece savunma hakkı kısıtlanmıştır. 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca 5411 sayılı yasanın (Bankacılık kanunu) 160. Maddesine eklenen hüküm ile; Banka Müdürlerinin kullandırılan kredilerle ilgili zimmet iddiası suç olmaktan çıkarılmış, dolayısı ile banka müdürlerine ceza verilemeyeceği düzenlenmiştir. Bu sebeple müvekkilim hakkında banka müdürünün işlediği iddia edilen zimmet suçuna iştirak etmekten dolayı ceza verilemez. Bu nedenle zimmet suçlaması nedeniyle verilen kararın Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) ve akabinde Yargıtay İncelemesinde 687 sayılı KHK ve Adil Yargılama Savunma Hakkına Aykırılıklar nedeniyle bozulacağını veya kararın kaldırılacağını düşünüyoruz”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.