Sokağa çıkma kısıtlamasının detayları belli oldu..

Hafta sonu gerçekleşecek sınavlar nedeniyle uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasının istisnaları belli oldu. İçişleri Bakanlığı; halk plajlarının, müze ve ören yerleri ile anıtların, ibadethanelerin ve türbelerin yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilebileceğini bildirdi.

Eğitim Yayın: 26 Haziran 2020 - Cuma - Güncelleme: 26.06.2020 15:08:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İçişleri Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik genelgeyi 81 ilin valiliklerine gönderdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle 81 ilde hafta sonu; cumartesi günü 09.30 ile 15.00 saatleri arasında, pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında "Sokağa Çıkma Kısıtlaması" uygulanacak. Yerli ve yabancı turistler halk plajlarından yararlanabilecek, müze ve ören yerleri ile anıtları, ibadethaneleri, türbeleri ziyaret edebilecek.

 

VELİLER KISITLAMADAN KAPSAM DIŞI

Öte yandan YKS'ye girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

KISITLAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS nedeniyle 81 ilde hafta sonu; cumartesi günü 09.30 ile 15.00 saatleri arasında, pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında 'Sokağa Çıkma Kısıtlaması' uygulanacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.