Sele kapıldı, ayağı kırıldı…

Ekonomi Yayın: 24 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 24.07.2019 17:05:04
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan sel felaketinde yağmura kapılan 144 gramlık yabani yavru tavşanın ayağı kırıldı. Bir dala tutunmuş olarak bulunan tavşan veterinere getirilerek ameliyata alındı. Bacağına platin takılan tavşanın sağlık durumunun iyiye gittiği ifade edildi.

İlçeye bağlı Ormanlı beldesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ardından yağmura kapılan 144 gram olan yavru tavşan, Durdu Yiğitoğlu tarafından bir dala tutunmuş ve hareketsiz olarak bulundu. Durdu Yiğitoğlu bir süre annesinin gelmesini bekledi. Annesi gelmeyince ERVET Veteriner kliniğine getirdi. Yavru tavşanın çekilen röntgen filminde FEMUR kemiğinin kırıldığı belirlenmesi ile tedavisine başladı. 144 gram olan tavşanın ameliyatına 3 veteriner hekim, 1 stajyer hekim girdi. Ameliyatta arka sağ bacağına platin takıldı. Ameliyatı iyi geçen ve iyileşmeye başlayan yavru tavşanın iyileşmesinin ardından Milli Parklara teslim edileceği öğrenildi.

Yapılan başarılı ameliyat sonrasında tedavisi yoğun bakımda devam eden yavru tavşan ile ilgili bilgi veren Veteriner hekim Hüseyin Demircan, yavru tavşanın iyileşmesinin ardından Milli Parklara teslim edeceklerini, Milli Parklar müdürlüğü ekiplerinin de yavru tavşanın tamamen iyileşmesinin ardından yeniden doğaya bırakacaklarını kaydetti. Demircan açıklamasında “Bu ufaklığımız bize Ormanlı beldesinde Durdu Yiğitoğlu diye bir arkadaşımız getirdi. İlk öncesinde beni telefonla aradı. Büyük ihtimalle yağmurda, selde yağmura kapıldı. Bir dala tutunmuş buldu. Sonra ortamda biraz bekletmiş, annesi alır diye. Annesi almayınca bizi aradı. Hareketsiz görmüş. Sağ olsun bize getirdi. Bizde gereken tetkikleri yaptık. Arka sağ bacakta femur kemiğinde bir kırık tespit ettik. Tedavi etmeden önce milli parkları aradık. Çünkü doğa hayvanı bu kendi isteğimize göre hareket edemiyoruz. Milli parklarımız gerekli tedavisinin yapılmasını söyledi. Tedavisini yaptık. Operasyondan sonra dördüncü saati 144 gram çok küçük bir ufaklık. İki santim kemiği var. Çok riskli bir ameliyattı. Ama ameliyattan sapa sağlam çıktı. Ayağına platin taktık.  Bundan sonraki süreçte bizle bir müddet durduktan sonra milli parklara teslim edeceğiz. Onlarda doğaya salar hale gelince bırakacaklar. Veteriner Hekim Hülya Görkem ve Nisa Nur Yılmaz, stajyer Gencer Saraç ile ameliyatı birlikte yaptık sağ olsunlar yardımcı oldular.  Şuanda durumu iyi, hareketli. Yaklaşık bir buçuk saatlik bir ameliyatı vardı.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.