Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenleme...

Sağlık Bakanlığı, yeni düzenleme ile ilgili sağlık çalışanlarına yönelik düzenleme yayınladı.

Sağlık Yayın: 18 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 18.03.2020 16:14:51
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs tehdidine karşı sağlık çalışanlarına yönelik yeni düzenleme yaptı. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü idari izinlerle ilgili yeni yazıyı yayınladı.

Yazıya göre:

• Kadın memurlara, analık izni sonrasında talepleri halinde ücretsiz izin verilecek.

• Hamile olan kadın memurlar, bugünden itibaren on iki gün idari izinli sayılacaklar. Yıllık izin isterlerse de bu da karşılanacak

• Engelli statüsünde istihdam edilenler bugünden itibaren 12 gün idari izinli sayılacak.

• Çalışan eşlerden her ikiside bakanlık personeli ise ve ilköğretim ve okul öncesinde çocukları varsa yıllık izin talepleri halinde kadın çalışana öncelik verilmek şartıyla hizmeti aksatmayacak şekilde bir planlama yapılarak kurum amirleri değerlendirecek

• Şua izinleri amirlerin uygun gördüğü zaman diliminde kullanılacak

• Sağlık hizmet sunumunda artan bir ihtiyaç olursa söz konusu izinler sonlandırılacak, izin kullananlar il dışına çıkamayacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.