Profesyonel İTFAİYE Ekibini kurdu…

Sağlık Yayın: 27 Ocak 2019 - Pazar - Güncelleme: 27.01.2019 23:20:24
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Düzce Yığılca'da son zamanlarda sık sık yaşanan yangın felaketlerine sessiz kalamayan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in talimatı ile itfaiye birimi etkin duruma getirilerek teçhizat ve eğitim eksikliği giderildi.

Düzce İtfaiyesi’nde 80 saatlik eğitime tabi tutulan Yığılca Belediyesi İtfaiye Ekibi bu eğitimini tamamlamasının ardından uygulama eğitimi anlamında yangın tatbikatı yaptı. Gerçek bir yangın anını canlandıran ekipler, aldıkları eğitimde öğrendiklerini uygulayarak eksiklerini de gördüler.

Yangın tatbikatını Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, Yığılca Belediyesi Zabıta Amiri Recep Öztürk, Yığılcalı vatandaşlarda bizzat takip etti. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit tatbikat öncesinde Düzce İtfaiyesi İtfaiye Başçavuşu Mustafa Ödemiş'ten Yığılca'da son zamanlarda yaşanan yangınların sebep ve sonuçları hakkında kısa bilgilendirme aldılar. Yangın ihbarının 112'ye bildirilmesinin ardından tatbikat gerçek bir yangın durumu gibi canlandırıldı.

Tatbikatın ardından yapılan değerlendirmede Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit; "İlçemizde son zamanlarda yaşanan yangın felaketleri itfaiye ekibimizin daha profesyonel olması gereğini ortaya çıkardı. Bu sebeple bizlerde ekibimizi güncelleyerek eğitim ve teçhizat açığını kapatmak istedik. Düzce Belediye Başkanı Sayın Dursun Ay'dan bu konuda yardım talebinde bulunduk. Sayın İtfaiye Müdürümüz Mehmet Caner Polat'ında destekleriyle arkadaşlarımızı 80 saatlik bir eğitime tabi tuttuk. Eğitimin ardından bugünde uygulama safhasını gerçekleştirdik. Düzce Belediye Başkanımız Sayın Dursun Ay'da kıymetli zamanlarını bugün bize de ayırarak tatbikatımızı izlemek için ilçemize geldi. Burada bir yanlışı düzeltmek istiyorum. İlçemizde ki bir çok ev ahşap. Yangınlarda genellikle ahşap evlerde çıkıyor. Ahşap evlere de müdahale süresi 10-15 dakika. Bu nedenle de yangın başlayan ahşap evimizi kurtarma şansımız olmuyor. En yakınındaki ya da etrafındaki evleri kurtarma şansımız oluyor. Genelde vatandaşlarımızın itfaiye geç geldi, geç müdahale etti gibi bir sitemi oluyor. Ahşap bir eve ne kadar acele müdahalede de bulunsak kurtarılma şansı sıfıra düşüyor. Vatandaşlarımızın bu gerçeği bilerek gerekli tedbirleri almalarını ve daha dikkatli davranmalarını rica ediyorum. Eğitim programımıza desteklerinden ötürü başta Düzce Belediye Başkanımız Sayın Dursun Ay'a, Düzce İtfaiye Müdürü Sayın Mehmet Caner Polat'a, eğitimi veren Düzce İtfaiyesi'nin kıymetli personeline teşekkür ediyorum.” Dedi

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay'da yaptığı değerlendirmede; "Yığılca Belediyesi'nin itfaiye birimini güçlendirmek için Düzce Belediyemizin İtfaiye personeli yaklaşık 15 gündür eğitim verdiler. Bugünde yangın tatbikatı yaparak aldıkları eğitimi uygulayarak bizlere sergilediler. Yangın söndürme tekniklerine de baktığımızda başarıyla tamamladıklarını görüyoruz. İtfaiye ekibimize de bu eğitimi verdikleri için teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Bu eğitimlerimizi diğer ilçelerimizde de devam ettireceğiz. Dedi.

Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat ve Yığılca Belediyesi Zabıta Amiri Recep Öztürk'ün de yaptığı değerlendirmelerin ardından eğitimi başarı ile tamamlayan personele sertifikaları takdim edildi. Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'te Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat ve eğitimi gerçekleştiren Düzce İtfaiyesi İtfaiye Başçavuşu Mustafa Ödemiş, Tolga Demiral ve Hakan Menekşe'ye eğitim programına desteklerinden ötürü plaket takdim etti. Yığılca İtfaiye personelinin ıslanarak yaptığı itfaiyeci yemininin ardından eğitim ve tatbikat programı tamamlandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.