Posbıyıkların olmadığı bir CHP Projesi mi?

CHP Kdz. Ereğli İlçe Kongresi'nde adaylıktan vazgeçen Neriman Posbıyık'ın ardından bu kez de Zonguldak İl Kongresinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı Kurultay Delegesi yapmadılar. Posbıyıklara karşı yapılan bu hamle siyasi kamuyoyunda, 'Kdz. Ereğli ve Zonguldak'ta Posbıyıkların olmadığı bir CHP Projesi' olarak algılandı.

Siyaset Yayın: 20 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 20.02.2020 19:14:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Yaşanan bu gelişmeler sonrası CHP'nin Zonguldak ve Kdz. Ereğli İlçe Örgütü’nde yapılan siyasi operasyonlara hem bölgeden hem de CHP'nin Ereğli tabanından tepki var.

Posbıyıkların olmadığı CHP dönemi düşünülüyor

Siyasi senaryolara göre önce Neriman Posbıyık çeşitli bahanelerle adaylıktan edildi, sonra Halil Posbıyık kurultay delegesi yapılmadı. Yapılan bu hamlelerle birlikte hem ilçe hem de il yönetiminde yapılan siyasi operasyonla Posbıyıkların olmadığı bir CHP dönemi düşünülerek süreç başlamış oldu. 

CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütünün destek verdiği listede İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ayşegül Ertuğrul’un Üst Kurul Delegesi olduğu yerde Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yazılmaması da bu senaryoları destekliyor.

CHP'den Zonguldak Milletvekili olmalarını önleme  

Zonguldak’ın en büyük ilçesi olan Karadeniz Ereğli’nin başkanın CHP'de Üst Kurul Delegesi yapılmamasına tepki gösteren partililer, bu durumun Neriman ve Halil Posbıyık'ın olası CHP Zonguldak Milletvekili olmasını önleme hamlesi olarak değerlendiriyor. 

Bir kısım yerlerden gelen emirleri yerine getiriyor

Başkan Posbıyık ise kendisine yapılan bu haksızlık ve vefasızlık üzerine ağır konuşarak CHP Ereğli İlçe  Başkanı Ertuğrul'u bölücü olarak nitelendirdi. Posbıyık, "Maalesef birleştirici değil ayrıştırıcı. Bir kısım yerlerden gelen emirleri yerine getiriyor. Bir CHP'li olarak bunu üzülerek söylüyorum. Ben demişim ki; "Hakkı’yı desteklediğim için o listede olacağım için, o listeden yazılacağım, ben sizinle beraber değilim.’’ Bu yüzden beni Kurultay Delegeliğine yazmamış. Bu kocaman bir yalan."

CHP’nin kendi oyları başkan seçmesi mümkün değil

Halil – Eylem çok önemli değil. Önemli olan Kdz.Ereğli CHP. Ama Kdz.Ereğli CHP maalesef, siyasetin bilenler bilir, ağır ağır tökezlemeye doğru gidiyor. Ereğli’de CHP’nin sadece kendi oyları belediye başkanı seçmesi mümkün değil. Ama Ereğli halkı bana sempati oylarını veriyor. Her partiden bana oy geliyor. Biz de yeni adamlar yetiştireceğiz arkamızdan. Bizden sonra geleni piyasaya sürecektik.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.