Posbıyık"İhanetin Belgesi Yok hükmündedir."

Asayiş Yayın: 05 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 05.02.2020 13:14:00
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

HES’i yaparken, kuraklık çekilen aylarda suyu keseceğiz denilen belgede, dönemin belediye başkanı olan Hüseyin Uysal'ın imzalamış olduğu belgede, suyu kes diyor. Biz Sular kesildiği zaman Delihakkı’daki kuyulardan, Gülüç ırmağından suyu alırız denilmiş belgenin meclis kararı olmadan tek taraflı imzalanmasından dolayı da bizim için hükümsüz bir belgedir.

Eski belediye başkanı Hüseyin Uysal ile Erdemir arasında imzalanan protokol, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ihanetin belgesi olarak niteledi. İhanetin belgesinin yok hükmünde olduğunu belirten Posbıyık, imzayı atan Hüseyin Uysal’ın belediye meclisinden hiç bir yetki almamasını şöyle açıkladı. “Belediyeden sadece bu belgeyi belediye başkanı imzalamış. Erdemir’den ise hem genel müdür hem de genel müdür yardımcısı imzalamış. Devlet Su İşleri Genel Müdürü imzalamış. Ereğli’de sular kesildiğinde zaman, biz diye HES’i yaparken, kuraklık çekilen aylarda suyu keseceğiz diyor. Dönemin belediye başkanı olan Hüseyin Beyin imzaladığı belgede, suyu kes diyor. Delihakkı’daki kuyulardan, Gülüç ırmağından suyu alırız diyor. Bu ihanet belgesi meclisten geçmediği için şimdilik meclise de  sokmuyorum. Avukatlarımız ilerideki zamanlarda sokmamız lazım der ise meclise sokacağım.  Ama yok hükmünde bir belgedir. Bu protokolü DSİ’ye OYAK’a bildiriyoruz. Bir protokol imzalayacağı zaman sırasıyla ilk belediye meclisine gelir. Belediye meclisine Belediye Başkanı ise şu konuda protokol imzalayacağım der, bana yetki verin diye meclisten yetki ister. Belediye yetkiyi verdiği takdirde, belediye başkanı o protokolü imzalamaya yetkilidir dediği zaman imzalar. Bunda böyle bir işlem hiç yapılmamış. Meclisten yetki istenmemiş. Yani bu yok hükmünde bir protokoldür. Bunu da özellikle açıklamak istiyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.