Patlamanın nedeni Sondaj gemisi mi?

Kdz.Ereğli ve civar köyleri dahil komşu il Bartın’dan duyulan gizemli sesin kaynağının Ereğli açıklarında Doğalgaz - petrol sondajı yapan Fatih Gemisinin ulaştığı yeni bir doğalgaz damarından kaynaklandığı iddia edildi.

Gündem Yayın: 23 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.07.2020 11:56:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News
Geçtiğimiz yıllarda Trabzon’da yapılan sondaj çalışmalarında da benzer sesler ve küçük çaplı depremlerin olduğu bilgisine ulaşıldı..
 
İLK BAŞTA ERDEMİR SONRA ORGANİZE DEDİLER
 
Birçok vatandaş patlamanın nereden kaynaklandığını anlamak için sokaklara döküldü. İlk etapta sesin nereden geldiğini bilmeyen  ve öğrenmeye çalışan çoğu vatandaş sesin ilk akla gelen Erdemir tarafından geldiğini söyledi. Orada olmadığı anlaşılınca Organize Sanayi Bölgesinde dinamit patlattılar yorumlarını yapan ve sesi duyan birçok vatandaşın kafası karıştı. 
 
KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU ‘UÇAK’, DEDİ..
 
Konuyla ilgili Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu bir açıklama yaparak; Ereğli üzerinden geçen savaş uçaklarının ses hız sınırını açması nedeniyle sesin duyulduğunu belirtti..
 

Açıklamada ; Kıyı şeridine yakın ve alçaktan uçmakta olan jet uçaklarının ses hızını aşması ile meydana geldi. 

Yetkili mercilerden yapılan açıklamalar sonucunda patlama sesinin jet uçaklarının ses hızını aştığında meydana gelen sonik patlamadan kaynaklandığı da söyleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.