Okul kitaplarında bir rant mı dönüyor...

Velilerden gelen şikayet üzerine yaklaşık 10 gündür kırtasiyeleri gezip kafasına takılan sorulara yanıt arayan, hatta bu kitapları basan yayın evlerini dahi tek tek arayarak bilgi almaya çalışan DYP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Danışmaz’ın en büyük endişesi okul kitaplarında büyük bir rant ihtimalinin olması!

Eğitim Yayın: 12 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 12.10.2020 22:19:41
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Eğitim, içinde yaşadığımız çağın en önemli olgularından biri olarak karşımıza çıkarken yaşadığımız modern çağın temeli adeta. Ve bu eğitim en çok da çocuklarımızı ilgilendirirken ebeveynlerini de bir o kadar düşündürüyor.

Çocuğum okusun diye öküzü-çifti satanlar var

Eğitim deyince akla ilk gelen ise kitaplar oluyor. Öyle ya, kitap olmaz ise çocukların dağarcıkları nasıl beslenip gelişecek. Hal böyle olunca eskiden sırf çocuğum okusun diye öküzü-çifti satanlara bile rastlanırdı. Günümüzde ise veliler dişinden tırnağından artırdıklarını eğitim ve eğitim materyallerine yatırıyorlar…

Veliler, sorgulayıcı oluyorlar ve isyan ediyorlar

Hal böyle olup iş dişten tırnaktan artana dayandığında ebeveynler daha bir sorgulayıcı oluyorlar ve isyan ediyorlar. İsyanlarının sebebi ise okul kitaplarının tabir-i caiz ise “altın” değerinde, yani çok pahalı olması.

Endişe, okul kitaplarında rant ihtimalinin olması!

Velilerden gelen şikayetler üzerine yaklaşık 10 gündür kırtasiyeleri gezip kafasına takılan sorulara yanıt arayan, hatta bu kitapları basan yayın evlerini dahi tek tek arayarak bilgi almaya çalışan DYP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Danışmaz’ın en büyük endişesi okul kitaplarında büyük bir rant ihtimalinin olması!

Velilerin en can alıcı noktaları olan çocuklarının iyi bir eğitim almalarından yola çıkılarak bu zayıflılarının kullanıldığını düşünen Mustafa Danışmaz velilere okul tarafından önerilen 5 adet kitabın sadece tek kırtasiyede ve fiks (sabit fiyat) fiyatla satılmasının altında bir rant olduğu endişesini taşıyor.

Önerdikleri kitap, Ereğli’de sadece tek bir kırtasiyede var.

Öyle ki okul müdürünün dahi çocukları sadece bir kırtasiyeye yönlendirmesinin altında yatan gerçekleri araştırmak adına yaptığı bir görüşme sonrası kafası iyice karışan Danışmaz; “Benim bu işte aklım iyice karıştı. Çocuklara 5 adet kitap öneriyor öğretmenleri. Önerdikleri kitap ise Ereğli’de sadece tek bir kırtasiyede var. Oraya yönlendiriyorlar. 5 adet kitabın toplam bedeli 206 TL. El insaf! Araştırdım soruşturdum, kitapların toplam maliyetleri 50 TL bile değil.

Okuldaki görevlilerin bu kırtasiyelerle ne gibi ilişkileri var

Yayın evleri kaçamak cevap veriyorlar, anlaşmamız var kırtasiye ile oradan alacaksınız, biz direk satamayız diyorlar. Ben bu işte bir rant seziyorum. Neden bu ders kitabı sadece bir kırtasiyede var? Okuldaki görevlilerin bu kırtasiyelerle ne gibi ilişkileri var. Velilerden aldığım duyumlara göre gece geç saatlerde okul yetkilileri bu kırtasiyelerle bir araya geliyorlarmış. Bunlar kafama takılan sorular, bu işin peşini bırakmayacağım” diyerek yetkileri bu olayı araştırmak üzere göreve davet ediyor.

BBP İLÇE BAŞKANI TURABİ ÇELİK’İNDE GİRİŞİMİ VAR

Bu konu ile alakalı velilerden gelen şikayetleri değerlendiren BBP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik’in konu ile alakalı İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğü, bu görüşme sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu olayı duymadığı ancak konuyu araştıracağı da elimize gelen bilgiler arasında.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.