"Muhalefet belediyesi diye kredi alamıyoruz"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2020 yılı faaliyet raporunun oy çokluğuyla kabul edildiği meclis toplantısında muhalefet belediyesi olmaları nedeniyle İller Bankası’ndan kredi dahi alamadıklarını açıkladı. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bilançosunun çok iyi olmasına rağmen Zonguldak ve Kozlu Belediyelerinin kredi aldığını belirten ve AK Parti yönetimine seslenen Posbıyık ‘Devletin vergisini veriyoruz. SSK’sını veriyoruz. Hiçbir yere borcumuz yok. Zonguldak ve Kozlu belediyeleri durmadan İller Bankası’ndan krediler alıyor ama Ereğli Belediyesi olarak bir alamıyoruz. Burada eğer bir hata varsa AK Parti grubunda vardır ya da AK Parti İlçe Başkanlığı’nda kabahat var demektir. Veya milletvekillerinde kabahat var demektir. Çünkü biz İller Bankası’na gittiğimizde CHP’li belediyeyiz, diye kredi anında duruyor. Zonguldak’ta kanalizasyonu devlet yapıyor. Gezi parklarını devlet yapıyor. Kozlu’da geçiş köprülerini devlet yapıyor. Allah rızası için Ereğli’de bir tane devletin yaptığı bir iş var mı?” dedi. Whatsapp ta Paylaş 07 Nisan 2021 17:23:45

Siyaset Yayın: 07 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 07.04.2021 17:52:05
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında 2020 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Halil Posbıyık, 2021 yılında yapılacak bazı çalışmaları özetledi.
Meclis gündeminde bulunan 2020 yılı faaliyet raporu görüşmeleri öncesi Belediye İletişim ve Medya Birimi tarafından hazırlanan 2020 yılı çalışmalarına ait video meclis üyelerine ve katılımcılara izlettirildi.
2020 yılı faaliyet raporunun okunması üzerine CHP Grubu adına sözcü Mehmet Tayyar Mendeş, AK Parti Grubu adına sözcü Numan Korkmaz konuşma yaptı. Ardından oylamaya sunulan Karadeniz Ereğli Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu, AK Parti grubunun ret oylarına karşılık CHP grubunun onayıyla oy çokluğu ile kabul edildi.

POSBIYIK: “MUHALEFET BELEDİYESİ OLDUĞUMUZ İÇİN KREDİ DAHİ ALAMIYORUZ”

Başkan Posbıyık, raporun onaylanmasının ardından AK Parti grubu sözcüsü Numan Korkmaz’ın eleştirilerine cevap verdi, Ereğli’ye hizmet için AK Parti yönetimini destek olmaya çağırdı.

Posbıyık, şu ifadeleri kullandı:

“Numan Bey konuştu, ben hiçbir polemiğe girmek istemiyorum. Çünkü ilk konuşmamda da Ereğli için barış cümlelerini ifade etmiştim. Numan Bey’den rica edeceğim; yarın belediyede buluşalım. Kent Meydanı için 50 milyonluk bir kredi talebimiz var. Bu bölgede, bilançosu en temiz olan belediye biziz. Geçmiş dönemden kalan bütün borçları ödedik. İller Bankası’na sıfır borçtayız. Devletin vergisini veriyoruz. SSK’sını veriyoruz. Hiçbir yere borcumuz yok. Zonguldak ve Kozlu belediyeleri durmadan İller Bankası’ndan krediler alıyor ama Ereğli Belediyesi olarak bir alamıyoruz. Burada eğer bir hata varsa AK Parti Grubu’nda vardır ya da AK Parti İlçe Başkanlığı’nda kabahat var demektir. Veya milletvekillerinde kabahat var demektir. Çünkü biz İller Bankası’na gittiğimizde CHP’li belediyesin, diye anında duruyor. Zonguldak’ta kanalizasyonu devlet yapıyor. Gezi parklarını devlet yapıyor. Kozlu’da geçiş köprülerini devlet yapıyor. Allah rızası için Ereğli’de bir tane devletin yaptığı bir iş var mı? Kaymakamlık binası şu anda belediyenin binasında kirada. Devletin temsilcileri Ereğli’nin kiracısı. İlçe Emniyet Müdürlüğü de vatandaşın evinde kirada oturuyor.

-EN ZOR BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİM BU DÖNEM-

En zor dönemim bu dönemdir. Çünkü muhalefet belediyesi olduğum için hiçbir yerde işlerim yürümüyor. Kredi alamıyorum, hiçbir şey vermiyorlar. Ee peki bir şeyler yapın! Bu dönem en büyük sıkıntım bir hükümet baskısı, iki pandemi dönemi… Bütün bunlara rağmen AK Parti ve CHP guruplarına teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma, çöpçüsüne varana kadar... En iyi belediyelerden birisiyiz.”

2021 YILINDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR…

“OYUNCAK EVİ, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇILACAK”

Başkan Posbıyık, 2021 yılında yapılacak çalışmaları özetledi. Pandemi döneminde olmalarına rağmen birçok konuda çalışmaların devam ettiğini açıklayan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Oyuncak evi için hazırlıklar tamamlandı. Önümüzdeki günlerde açılışını yapmak istiyoruz. İki bölümü olacak. İlk bölümde Anadolu’da ve Ereğlimizde oynanan eski oyuncaklardan örnekler sergilenecek. Eski oyuncaklarla yeni teknoloji içiçe olacak. Yalnızca çocukların değil, yetişkinlerin de ilgisini çekecek. Gelenler sanal gerçeklik gözlüğüyle bilgisayar dünyasında görsel şölen yaşayacak. Büyükler, torunlarının ellerinden tutup burada eski oyuncakları anlatabilecekler. Hatta zaman zaman dede nine torun birlikte gelip yardımcılar eşliğinde oyuncaklar üretebilecekler.

İkinci bölüm atölye niteliğinde olacak. Her hafta farklı bir konuda uzmanlar çağrılarak farklı yaş grupları için çocuklarla eğitici atölye çalışmaları yapılacak. Oyuncak üretilecek, tamir edilecek. Öykü yazılacak, müzik atölyeleri olacak. Müzik aletlerini kendileri üretecekler. En önemlisi bütün çocuklar yaratıcı olarak bu süreçlere katılacaklar. Oyuncak Evi’nin bir bahçesi de olacak. Orada çocukların akıl oyunları oynamalarına, aktiviteler yapmalarına uygun ortam sağlanacak. Bir de atölye bölümünde oyuncak kütüphanemiz bulunacak. Çocuklar burada çeşitli oyuncaklarla buluşabilecek, oynayabilecek. Burasının bir çocuk kültür merkezi olmasını istiyoruz. Ankara Üniversitesi’yle protokol imzaladık. Oyuncak evi projesinin koordinatörlüğünü yapan Nergis Bozkurt ve Nart Bozkurt, Ankara Üniversitesi’nden 2 yıl boyunca sergileyebileceğimiz oyuncak sergisini de teslim aldılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Ereğli’mizde de atölye çalışmaları konusunda Eğitim Fakültesi’yle, Milli Eğitim’le ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz.

-SBD TV’Yİ KURDUK BU AY İÇİNDE YAYINA BAŞLAYACAK-

Belediye olarak İletişim ve Medya birimimizin koordinasyonunda, Bilgi İşlem ekibimizin desteğiyle SBD TV’yi kurduk. Bundan böyle belediye hizmetlerimizi anlatan filmler, Ereğli’nin kültürel, tarihi zenginliklerini ortaya koyacak, turizm potansiyelini destekleyecek tanıtıcı filmler internet ortamında yayın yapacak SBD TV üzerinden takip edilebilecek.

Böylece belediye çalışmalarına ilişkin çekilen filmlere, halkla yapılacak söyleşilere, tanıtım filmlerine bu mecra üzerinden rahatlıkla ulaşılabilecek. Burada canlı yayınlar da yer alacak. Filmlerin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımı da devam edecek.
Bu kapsamda belediye binası içinde bir stüdyo oluşturma çalışmamız da var. Teknik ekipmanları güçlendirdik. Arkadaşlarımız bir süredir çalışmalarını sürdürüyorlar.
Ereğli’ye iz bırakmış isimlerle, meslek sahipleriyle, sanatçılarla, yazarlarla yapılmış söyleşiler, tanıtım filmleri burada yer alacak. Belediye hizmetleriyle ilgili filmleri bir arada takip edebilme imkanı olacak.

-BU YIL İÇİN PLANLANAN DİĞER ÇALIŞMALAR-

Şimdi Göztepe’ye teleferik için proje ihalesine çıkıldı. Çalışmalar başladı. Gerekli izinler alınıp yapımı için start verilecek.
Balıkçı Restoranı için ihale yapıldı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Yaz sonuna kadar düzenlemelerin bitirilmesi hedefleniyor.
Sevgi, Barış Dostluk Plajı için çok güzel çalışmalarımız var. Bu yıl Aquapark yapılarak havuz devreye alınacak. Artık mesire alanı önünden de denize girilebilecek.
Belediye binası yerine yapılacak olan kültür merkezi için son aşamaya gelindi.

-KREŞ PROJESİ SÜRÜYOR-

Fark yaratacak pilot bir kreş modeli ortaya koyuyoruz. Küçük bir “Çiftlik kreş” yapacağız. Proje devam ediyor. Arsamızı seçtik.
Çocukların doğayla iç içe olabileceği bir ortam olacak. Doğrudan bitki yetiştirebilecekleri alanlar oluşturacağız. Küçük bir sera yapılacak. Yazlık, kışlık sebzeleri yetiştirmeyi toplamayı, salata yapmayı, yemek hazırlamayı öğrenecekler. Bahçenin bakımına katılacaklar. Çiçekler yetiştirip sulayıp, bir canlının yetişmesine tanık olacaklar. Fidan dikip bakımlarını üstlenecekler.
Küçük bir kümes olacak. Tavuklarla ilgilenmeyi, onların nasıl ürediğini, nasıl beslenip yaşadığını öğrenecekler. Yumurta alıp onunla yemek yapma sürecine katılacaklar.
Yani doğayla iç içe, üretimin bir parçası olarak eğitim alacakları, oyunla öğrenecekleri bir kreş modeli olsun istiyoruz.

-2021 İÇİN PROJE ÇALIŞMALARI-

Başkan Danışmanı Raif Tokel’in Proje Koordinatörü olarak kaleme alıp ilgili kurum ve kuruluşlara sunduğu projeler şunlar:
-“İki Bin “Yıllık Bir Geçmişin Ayak İzleri Heraklius Sarayı Ve Yakın Çevresi Çevre Düzenlemesi Projesi
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın açtığı “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı”na sunduğumuz “İki Bin “Yıllık Bir Geçmişin Ayak İzleri Heraklius Sarayı Ve Yakın Çevresi Çevre Düzenlemesi Projesi” ile Heraklius Sarayı adıyla kayıtlara geçen arkeolojik kalıntının bulunduğu alanda Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakülltesi Arkeoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Dr. Tayyar Gürdal’ın bilimsel danışmanlığında arkeolojik çalışma yapılacak ve adı geçen alanın doğal, tarihsel ve kimliğinin “Çevre Düzenlemesi Projesi” kapsamında ele alınarak hizmete sunulacak.

-Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi Sokak Sağlıklaştırması Ve Kentsel Tasarım Projesi
Emlak vergisi katkı paylarından oluşan ve Valilikçe yürütülen fondan yararlanmak için hazırlayıp Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi’ne sunduğumuz bu projeyle ilçemizin tarihi kent merkezini oluşturan yöreler arasında olan Yalı Caddesi’nde iyileştirme, dış cephe düzenleme yeşil niş, çiçek tarhı gibi çalışmalar yapılacak.

-Ölüce Deniz Feneri ve Yakın Çevresinin Turizm Amaçlı Kullanımı Projesi
İlçemizde ayakta kalmış en eski yapılardan biri olan Ölüce Deniz Feneri’nin önce taşınmaz kültür varlığı olarak tescili sağladık ve belediyemize kiralanması için kapsamlı bir dosya hazırlayarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk. Alanı “piknik ve kamp yeri”, “bakı terası” olarak, yapıyı da “Kır kahvesi” ve “Deniz Feneri Müzesi” olarak düzenleyerek farklı ve yeni destinasyon yaratacağız.

-Kdz.Ereğli Kuzu Kestanesi Coğrafi İşaret Projesi
İlçemizle özdeşleşen değerleri coğrafi işaret belgesi alarak taçlandırma işine Haziran 2019 tarihinde Kdz.Ereğli Osmanlı Çileği ile başladık ve başvurumuz “Türk Patent Ve Marka Kurumu” nezdinde sürüyor.
Bu yıl kestanemize coğrafi işaret almak için hazırladığımız “Coğrafi İşaret Yolunda Kdz. Ereğli Kuzu Kestanesi Projesi” adlı dosyamızı da bugünlerde Türk Patent Ve Marka Kurumu’na sunacağız.

-Bülent Ecevit Üniversitesi’nin açtığı “Araştırma Geliştirme (AR-GE) Ve İnovasyon Proje Pazarı”na “Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerli Tohum Bankası Projesi” adlı çalışma ile katıldık.”
Başkan Posbıyık’ın açıklamalarının ardından Kdz. Ereğli Belediyesi ile Kadın Gücü Kooperatifi arasında işbirliği protokolü imzalanmasına ilişkin madde ile diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.