Müftüoğlu, partisine geri döndü..

Asayiş Yayın: 13 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 13.02.2020 16:28:03
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Adayı M.Batu Müftüoğlu'nun, İl Yönetimince alınan ihraç kararını mahkeme reddetti

Geçtiğimiz hafta İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen tarafından yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulan İYİ Parti Zonguldak Milletvekili adayı M. Batu Müftüoğlu'nun parti'den ihracı, mahkemeye takıldı.
Müftüoğlu'nun itirazı sonucu, mahkeme siyasi partiler kanununun 54. maddesi, İYİ Parti 72. maddesi ve İYİ Parti Genel Başkanlığının 01.10.2018 ve 19.08.2019 tarihi kararı dikkate alınarak; Müftüoğlu'nun Zonguldak Merkez İlçe Teşkilatının üyeliğinin devamına karar verdi.

SİYASİ PARTİLER KANUNU 54. MADDE

Madde 54 – Siyasi partilerin disiplin kurullarının üyeleri kongrelerce gizli oyla seçilir. Türkiye Büyük Millet Meclisi grubu disiplin kurulu üyelerinin seçimi, en az iki yıl için olmak üzere, parti tüzüğünde gösterildiği şekilde yapılır.

İYİ PARTİ TÜZÜĞÜ 72. MADDE

İl disiplin kurulu, her ilde il kongresi tarafından il yönetim kurulunun seçimine ilişkin usul ve esaslara göre seçilen dokuz asıl ve beş yedek üyeden oluşur.
Seçimden sonra ilk toplantıda üyeler kendi aralarından il disiplin kurulu başkanını seçer.
Merkez Disiplin Kurulunun ilk derecede bakacağı işler olarak belirtilenler ile TBMM Grup
Disiplin Kurulu tarafından bakılacak işler dışında kalan ve il çevresinde partiye kayıtlı olan üyeler hakkında birinci derecede disiplin soruşturması yapmaya il disiplin kurulu görevlidir.
İl disiplin kurulu, uyarma, kınama ile parti üyeliğinden geçici ve kesin çıkarma cezalarını verebilir.
İl disiplin kurulu, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ile toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar verir. Parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası, Kurul üye tam sayısının salt çoğunluğu ile alınır.
İl disiplin kurulu kararlarına karşı, tebliğden itibaren on beş gün içinde ilgili kişi veya il yönetim kurulu, Merkez Disiplin Kuruluna itiraz edebilir.
Süresi içinde itiraz edilmeyen disiplin kurulu kararı kesinleşir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.