Müftüoğlu'nun ihraç edilmesi şaşırttı!..

Asayiş Yayın: 31 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 31.01.2020 21:22:28
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Adayı ve İş İnsanı Mehmet Batu Müftüoğlu'nun partiden yapılan bir açıklama ile ihraç edildiği bildirildi. İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yakınlığı bilinen Müftüoğlu'nun ihracı parti tabanında şaşkınlıkla karşılandı.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, eski Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım ile 2018 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Mehmet Batu Müftüoğlu’nun partiden ihraç edildiklerini basın bildirisi ile açıkladı.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erkmen, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“İl Disiplin Kurulumuzun 21.11.2019 tarih ve bila sayılı kararı ile Parti Tüzüğümüzün ilgili Disiplin hükümleri gereği haklarında “Kesin Çıkarma” , cezası verilen üyelerimizden, 1-Serhat Yıldırım, 2-Mehmet Batu Müftüoğlu, karara karşı Genel Merkeze, Merkez Disiplin Kuruluna itiraz etmiş, yapılan inceleme sonucu Merkez Disiplin Kurulu İl Disiplin Kurulunun kararını onaylamış onay yazısı 31.01.2020 tarihinde İl Başkanlığımıza tebliğ edilmiştir.

Böylelikle tebliğ tarihinden itibaren adı geçenlerin üyelikleri düşmüş olup, kayıtlardan silinmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yazıları yazılmıştır. Bazı basın organlarında Pazar günü yapılan Merkez İlçe Delege seçimlerinde ihraç olduğu halde niye oy kullanıyor şeklinde haber yapılmışsa da, hukuki olarak bugün yani tebliğ tarihi itibariyle hüküm uygulanmaya başlanacak olup, iki kişinin partimiz ile ilişkisi bugün itibariyle kalmamıştır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.