Maskelerini aşağı indiriyorlar çünkü?...

Salgın ile mücadele kapsamında maske takılmasına bağlı olarak "burun tıkanıklığı" sebebiyle hastanelere giden kişi sayısı artış gösterdi.

Sağlık Yayın: 11 Temmuz 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 11.07.2020 23:58:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Pandemi nedeniyle ülkemizde maske takmak zorunlu oldu. Vatandaşların burun tıkanıklığı sebebiyle hastaneye başvurdukları ortaya çıktı. 

Prof. Dr. Murat Cem Miman, son dönemde burun tıkanıklığı sebebiyle hastaneye giden kişi sayısının yüzde 20 oranında arttığını belirterek, Türklerde burun ucu desteğinin zayıf olduğunu ve maske kullanılmaya başlanmasının ardından burnun uç bölgesine maskenin ağırlığının gelmesinin buradaki tıkanıklığı artırdığını söyledi. 

Kulak Burun Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Miman, maske kullanımı zorunluğunun, burun tıkanıklığı bakımından problem yaşama riski olan hastaları ortaya çıkardığını kaydetti.

"Maskelerini aşağı indiriyorlar çünkü..."

Cadde ve sokaklarda maskesini aşağı indiren ya da indirmek durumunda kalan vatandaşların görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Miman, bu vatandaşların maskelerini indirmelerinin bir nedeni olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. MimanTürk ırkında burun ucu desteğinin zayıf olduğunun altını çizerek, burun ucuna dokunulduğunda burun ucu dudağa yaklaşıyorsa bunun burun ucunun düşük olduğu anlamına geldiğini ve Türklerde bu durumun oldukça yaygın olduğunu ifade etti. 

"Burnumun tıkanık olduğunu bilmiyordum"

Vatandaşlardan biri, maske takmaya başladıktan sonra nefes alma sıkıntısı çektiğini belirterek, bundan önce böyle bir probleminin olduğunu bilmediğini, burnunun tıkanık olduğunu anlayınca doktora gittiğini kaydetti. 

"Sıcak havada zor oluyor"

Bir başka vatandaş da maske taktığı zaman nefes alma sıkıntısı çektiğini aktararak, sürekli aynı maskenin içerisinde hava alışverişi gerçekleştirdiklerini ve sıcak havada nefes alıp verirken iyice zorlandığını ekledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.