Mahkeme Erdemir lehine karar verdi...

Erdemir, Kdz. Ereğli Belediyes'nin imar kirliliği yüzünden kestiği 143 milyon liralık para cezasına itiraz etti. Zonguldak İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ekonomi Yayın: 01 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 01.07.2020 19:25:44
Editör -
Okuma Süresi: 42 sn.
Takip EtGoogle News

OYAK'a bağlı Erdemir'den KAP'A yapılan açıklama şöyle;

'Şirketimize Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından İmar Kanunu m. 42 kapsamında para cezası uygulandığı, 15 Haziran 2020 tarihinde yapılan KAP özel durum açıklaması ile kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Söz konusu uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle şirketimiz tarafından gerekli davalar açılmış olup, söz konusu davalarda Zonguldak İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.

İlgili gelişmeler Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden kamuoyu ile paylaşılacaktır.'

Bilindiği gibi, Kdz. Ereğli Belediyesi, 14 Haziran 2020 tarihinde Erdemir’e ruhsatsız ve kaçak yapı cezası kesmişti.

Belediye Başkanı Halil PosbıyıkErdemir’in izin almadan yaptığı yapılara mühür vurduklarını ve ilk aşamada 143 milyon lira ceza kestiklerini açıklamıştı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.