Kurban Bayramında sokağa çıkmak yasak mı?

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Salgının seyrine göre, İl bazında kısıtlamalar olabilir.

Yaşam Yayın: 14 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 14.07.2020 20:10:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Arife günü ve Kurban Bayramı boyunca 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması konusu, bayrama kısa bir süre kala yeniden gündem oldu. İçişleri Bakanlığının genelgesiyle bir kısıtlama olup olmayacağını merak eden milyonlarca vatandaş, bu kapsamda bilgi almak adına internette araştırma yapıyor.

İşte, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı konusu hakkında en son gelişmeler... 

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ile ilgili Bilim Kurulu'nda konunun tartışıldığını ve gelecek hafta gelen tabloya göre tekrar konuşulacağını aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bayramda alınacak tedbirlere değindi. 

Koca; 'Ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebileceği ve İl bazında vaka artışı söz konusu olursa orada tedbirleri arttırma gerekebilir. İl bazında bir takım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta 'Kurban Bayramı' için tekrar konuşmuş olacağız.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.