Kimileri özlemlerini anlattılar kimileri şikayette bulundular...Bakın neler dediler...

Covid 19 nedeniyle evlerinde uzun süre kalmak zorunda kalan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız normalleşme sürecinde bugün belirli saatler aralığında dışarı çıkarak, Ereğli'nin, sahilin, denizin ve temiz hava altında oturmanın gezmenin tadını çıkardılar...

Gündem Yayın: 17 Mayıs 2020 - Pazar - Güncelleme: 17.05.2020 21:13:19
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Covid-19 nedeniyle bugün herkese yasak vardı ama 65 yaşüstüne yoktu. 

Covid 19 nedeniyle evlerinde uzun süre kalmak zorunda kalan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız normalleşme sürecinde bugün belirli saatler aralığında dışarı çıkarak, Ereğli'nin, sahilin, denizin ve temiz hava altında oturmanın gezmenin tadını çıkardılar... 

 

BUGÜN ONLARA ÖZELDİ, ONLARDA DOYASIYA TADINI ÇIKARDILAR...

Yasak nedeniyle 65 yaş ve üstü  haricindeki birçok vatandaşlarımız Covid-19 nedeniyle evlerinde kalırken, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma izni vardı. Çoğu vatandaşımız Coronavirüs önlemleri nedeniyle evde kaldığı için trafik yada ses gibi gürültüden uzak, kirlilikten uzak bir günde çıkan yaşlı vatandaşlar, belkide normal zamanda bulamadıkları adeta onlar için tahsis edilmiş özel bir gün gibi Ereğli sahil bandında temiz ve güneşli bir havada gezmenin, dinlenmenin tadını çıkardılar. 

 

KİMİLERİ ÖZLEMLERİNİ ANLATTI, KİMİLERİ ŞİKAYETTE BULUNDU...

Yaşlılarla yaptığımız röportajlarda Covid-19 un getirdiği ölümlerden korktuklarını, süreci medyadan takip ettiklerini, akrabalarını torunlarını özlediklerini, evde kaldıkları süreç içerisinde yer yer eşleriyle kavga ettiklerini yer yer ise gülüştüklerini dile getiren vatandaşlar, normalleşme sürecinde verilen geçen haftaki izinde sahil bandında su yada ulaşım konusunda araç bulamadıkları konusunda ise şikayetlerini dile getirdiler. Bu haftada aynı sorun olduğunu belirten bazı vatandaşlarımız geçen haftadan ders çıkararak kendi önlemlerini  aldıklarını, yanlarında su yada yiyecek gibi malzemelerini taşıdıklarını söylediler. 

 

EREĞLİ EMNİYETİ TAM KADRO GÖZ AÇTIRMADI...

Birçok noktada denetim yapan sokaktaki 65 yaş altı vatandaşların  kimlik ve izin belgelerini sorgulayan Ereğli Emniyeti tam kadro ile göz açtırmadı.

Kdz.Ereğli Emniyeti 16.05.2020 günü saat 00:00'dan akşam vakitlerine kadar ilçede sokağa çıkma yasağına aykırı davranan (2) kişiye 392'şer lira idari işlem uyguladı.

 

65 YAŞ ALTI BUGÜN YASAĞA UYARAK DUYARLILIĞINI DEVAM ETTİRDİ.

4 günlük yasak döneminde bugünde sokağa izinsiz çıkan vatandaş sadece 2 kişi ile sınırlandı. Ereğli caddeleri, sokakları, sahili yaşlı vatandaşlarımız haricince kimseler yoktu. Tüm Ereğlili vatandaşlar  covid-19 önlem nedeniyle alınan yasağa sağduyulu olduğunu gösterdi sokaklar, caddeler kısacası Ereğli bugün yaşlı vatandaşlara emanetti.

 

KIZILAY ÇİÇEK DAĞITTI.

Ereğli Kızılay başkanı Yaşar Ciğer ve ekibi bugün 65 yaş ve üstü vatandaşlara sahil bandında düzceden getirttikleri 1500 adet değişik türdeki çiçekleri dağıttı. Bunun yanında geçen hafta da dağıttığı maske ve dezenfektan dağıtan Kızılay ekibi, dağıtım esnasında sıraya giren vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.