Kdz.Ereğli Ülkü Ocakları'nda devir teslim töreni...

Asayiş Yayın: 24 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 24.01.2020 16:02:57
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli  Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfında, 23 Ocak 2020 Perşembe akşamı devir teslim töreni düzenledi.

9 ay görev yapan Safa Tel görevi Ufuk Akdeniz’e devretti. Ülkü Ocakları kültüründe bayrak değişimi olarak adlandırılan töreni Zonguldak İl Ocak Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz yönetti. Zonguldak Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Karadeniz beraberinde İl Ocak Yöneticileriyle, ilk önce MHP İlçe Başkanlığına geldi. Devir teslim töreni yapılacak Ülkü Ocakları binasına, İl Ocak Yöneticileri, MHP İlçe Başkanı ve Yöneticileri beraber geldiler.

Bina girişinde heyeti, Kdz.Ereğli Ülkü Ocaklarının yeni başkanı Ufuk Akdeniz karşıladı. Hep beraber Ülkü Ocaklarına çıkıldı. Yaklaşık 100 kişilik Ülkücü Gençlik, Ocakta bekliyordu. İl Ocak Başkanı Oğuzhan Karadeniz, töreni başlatmadan önce kısa bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Ereğli’de bayrak değişimi için buradayız diyen Karadeniz,’’Ülkücü camiada emeği geçen herkesin burada olduğunu gördüğümüz için büyük mutluluk içindeyiz. Biz Ülkücü Hareketin davasının Allah davası olduğunu bilerek hareket bir camiayız. Her zaman belirtiriz ki, biz Ülkücüler, Allah’ın yeryüzündeki askerleriyiz. Allah’ın kılıcıyız. Dünyanın en büyük teşkilatıyız. Türkiye’de 6 milyon, dünya üzerinde ise bu 6 milyondan emir alan 17 milyon Ülkücünün olduğu söylenmektedir. Dünyanın en büyük teşkilatı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfıdır. Dünyanın en büyük teşkilatına ve dünyanın en asil milletinin en seçkin teşkilatına hizmet etmek büyük bir şereftir. Zonguldak gibi zorlu bir kente Ülkü Ocakları yapmak ve yapacak olmak büyük bir şereftir. Bugün kendisinin de isteği doğrultusunda, görevi devreden Safa Tel başkanımdan Allah razı olsun. Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Görevi devralan Ufuk Akdeniz başkanımın da Allah yar ve yardımcısı olsun. Safa Tel başkanım, işlerinin yoğunluğundan dolayı bayrak değişimi talebinin olduğunu bize iletince biz de gerekli istişareleri yaptıktan sonra aynı zamanda il yöneticimiz olan Ufuk Akdeniz başkanıma görevi devrediyoruz. Daha önce Kdz.Ereğli Ülkü Ocaklarında aktif görev almış, İlçe Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Allah yar ve yardımcısı olsun.’’ Dedi. Daha söz alan Başkanlığı devreden Safa Tel ise; ‘’Oğuzhan Başkanımızın da dediği gibi yaklaşık 9 aylık bir başkanlık sürecimiz oldu. bu süreçte bizim yanımızda olan büyüklerimizden, kendi yöneticilerimden ve hepinizden Allah razı olsun. Hakkınızı helal  edin, bizden yana varsa helal olsun. İle yaptığım değişim talebim olumlu karşılandı. İşlerimin yoğunluğundan dolayı fazla vakit ayıramamaya başlamıştım. Yer işgal etmektense böyle bir talepte bulundum. Gözümün hiçbir zaman arkada kalmayacaktır. Ufuk Başkanımıza da Allah yar ve yardımcı olsun. Hakkınızı helal edin.’’ Dedi.

Daha sonra sözü alan yeni başkan Ufuk Akdeniz de şunları söyledi; ‘’İl Başkanımız Oğuzhan Karadeniz ve Genel Başkanımız Sinan Ateş Beye teşekkür ediyorum beni bu göreve layık gördükleri için. Safa Başkanım ve yönetimine de şimdiye kadar yaptıkları için Allah razı olsun diyorum. Bizlerde aldığımız bu bayrağı yere düşürmeden, lekelemeden ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.’’ Dedi.

Daha sonrasında İl Ocak Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz, Allah iki kardeşimizin de yar ve yardımcısı olsun sözleriyle, Türk Bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim’i öpüp başına koyarak Önce devreden Başkan Safa Tel’e verdi. Safa Tel’de öpüp başına koyarak İl Ocak Başkanına iade etti. İl Ocak Başkanı da al bayrağa sarılı Kuran-ı Kerim’i yeni başkan Ufuk Akdeniz’e verdi. Yeni başkan Akdeniz’de öpüp başına koydu ve İl Başkanına teslim etti. Daha sonra söz alan İl Ocak Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz; ‘’ Ereğli Ülkü Ocakları Başkanlığına Genel Başkanımız Doç.Dr. Sinan Ateş Beyin takdirleriyle bizim de olurumuzla bugünden itibaren Ufuk Akdeniz kardeşimiz atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. ‘’ dedi.

Daha sonra Ülkü Ocaklarında, topluca Ülkücü Yemini edildi. Daha sonra İl Ocak Yönetimi Ocaktan ayrıldı. Yeni yönetim ilk toplantısını yaptı. 

Haber : Hareket Medya
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.