Kdz. Ereğli'yi taşıyan halk otobüsleri, sahipsiz kaldı!..

153 taksi, 120 servis ve 117 halk otobüsünün bulunduğu Kdz.Ereğli'de, halkın yüzde 90'nı taşıyan halk otobüsleri yaklaşık 3 ay süren pandemi sürecinde yüzde 90 oranında zarar etti!..

Gündem Yayın: 04 Temmuz 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 04.07.2020 00:15:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'de faaliyet gösteren 117 halk otobüsü, ülkeyi etkisi altına alan pandemi sürecinde zarar etmesine rağmen ilçe halkını taşımaya devam etti. Ancak İlçe Kaymakamlığının 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınma konusunda ısrarcı olması, otobüsçüleri kara kara düşündürüyor.

Otobüsler ayakta yolcu alamıyorlar

İçişleri Bakanlığının 'normalleşme süreci' genelgesine göre, ayakta yolcu alamayan halk otobüslerine 20 koltuk oturma izni veriliyor. Hem kapasitesinin yüzde 50'si ile çalışmaya zorlanan halk otobüsleri hemde ücretsiz binişler nedeniyle iflas etme aşamasına doğru hızla ilerliyor.

Taşınan her 5 kişiden biri ücretsiz

Edinilen bilgieye göre; Halk otobüsleri ayda 146 bin ücretsiz yolcu taşıyor. Bunların içerisinde 5 bin 200 engelli, 10 bin 441 65 yaş üstü vatandaş1000'e yakında kamu personeli, gaziler ve yakınları bulunuyor. Yani taşınan her 5 kişşiden biri üctetsiz. 

Kdz.Ereğli Belediyesi'ne aylık otobüs başı 200 tam bilet, yani 520 lira, veren halk otobüsleri, ilçede yapılması planlanan Kent Meydanı Projesi yüzünden mevcut yerlerinden de çıkartılmak isteniyor.

Sahipsiz kaldığını belirten otobüsçüler, Kdz. Ereğli halkına daha iyi şartlarda, daha kaliteli hizmet verebilmek için, şehir merkezinde depolama ve taşıma hizmeti verebilecekleri bir yer talep ediyor.

Kdz.Ereğli Belediyesi çare arıyor

Konuyla ilgili Kdz.Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğünün, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın talimatıyla Özel Çilek Halk Otobüslerini mağdur etmemek adına çalışma başlattığı öğrenilirken; sahil bandı ve belediye eski binası karşısında halk otobüslerini konuçlandıracağı bilgisine ulaşıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.