Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde 2 günde 19 vaka...

Hükümet normalleşme süreci içerisinde ardarda esneme açıklamaları yaparken, Kdz.Ereğli ve Alaplı'da vaka sayılarında da artış gözlemleniyor..

Gündem Yayın: 09 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 09.06.2020 20:59:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanlığının tavsiyesi ve İçişleri Bakanlığının genelgesiyle normalleşme süreci kapsamında son olarak 65 yaş ve üstü ile birlikte 18 yaş altına saat 10.00-20.00 saatleri arası sokağa çıkma serbestliği verilmesi sıcaklığını korurken, Kdz.Ereğli ve Alaplı'da covid-19 vakalarında artış gözlemlendiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine 08.06.2020 tarihinde 11 kişi, 09.06.2020 tarihinde ise 8 kişi Covid-19 semptomları gösterdiği nedeniyle başvuru yaptı. Hastanede tedavi altına alınan 19 kişinin test sonuçlarının beklenildiği, hastanede çalışan 1 hemşire'ninde covid-19 testinin pozitif çıktığı, hemşire ile irtibatta olan diğer sağlık çalışanlarının evlerinde karantina altına alındığı öğrenildi..

 

KOCA: "VAKALARDA ARTIŞ GÖZLEMLENEBİLİR"

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, normalleşme süreci içerisinde vatandaşların kendilerini korumak zorunda olduğu, aksi takdirde vakalarda artış gözlemlenebileceğini belirtmiş ve vatandaşların  çok daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizmişti..

 

SOSYAL MESAFE UYARISINI DİKKATE ALMAYAN ÇOK...

Kdz.Ereğli'de normalleşme süreci kapsamında bir çok yasağın ard arda kaldırılmasıyla birlikte, kaç aydır sıkı önlemler içerisinde gerek halk olarak gerekse güvenlik kollukları ile birlikte covid-19 ile mücadele eden Türkiye ve Kdz.Ereğli, son günlerde herşey normalmiş gibi davranan birçok vatandaşın rahat hareketleri, dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA ve İç İşleri Bakanlığı tarafından sosyal mesafenin korunması konusunda bir çok yayın organı aracılığı ile uyarılar yapılırken Kdz.Ereğli'de sosyal mesafe ve maske uyarılarına karşı, bu uyarıları dikkate almayan kişiler, gençler, sorumlu vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.