Kasap Hasan Sucuklarından açıklama: "Etlerin teminini Bütçem market yaptı!.."

Kdz.Ereğli'de 19 yıldır faaliyet gösteren Kasap Hasan Sucukları, Bütçem Market'in açıklamasını yalanladı. Bütçem Market'in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Kasap Hasan Sucukları, etlerinin temininin 3S tarafından değil, bizzat kendisi tarafından yapıldığının altını çizdi.

Gündem Yayın: 18 Nisan 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 18.04.2020 20:42:04
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesinde ürünlerinde at eti kullandığı açıklanan Bütçem Market'in  “Kasap Hasan"'ı suçlayan açıklamasının ardından Kasap Hasan Sucukları bir açıklama yaparak; Etlerin temininin Bütçem Market tarafından yapıldığını belirtti.

Aynı üründen alınan numuneden 2 ayrı sonuç çıktığını belirten Kasap Hasan Sucukları; Bütçem Market'i fason üretim anlaşmasını ihlal ettiğini belirtti.

Açıklama şöyle:

"Kasap Hasan sucukları" markası ile faaliyet gösteren 3S firmasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "19 yıl önce Hasan Durgut adına kurulan şahıs firmamız 2015 yılında limitet şirketi olarak 3S Pazarlama ismiyle ve yine Eregli’de marka olan “Kasap Hasan Sucukları” patenti ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

"AYNI ÜRÜNDEN ALINAN NUMUNE'DE 2 FARKLI SONUÇ ÇIKTI!.."

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri 23.01.2019 tarihinde Kışla Sanayi sitesindeki imalatımızdan numune almış yapılan incelemenin sonucu 14.02.2019 tarihinde sucuk numunelerinin olumsuz, köfte harcı ise olumlu gelmiştir. Bu arada depomuzdaki etler yediemine alınmış olup Firmamız tarafından numune sonuçlarına itirazımız sonucu yediemine alınan ve bahsi geçen sucuklarda kullanılan bu yediemindeki etlerin hakim ve bilirkişi nezaretinde yeniden 27.02.2019 tarihinde numuneleri alınmış ve 12.03.2019 tarihinde bu kez sonuçlar olumlu gelmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere aynı etlerden 2 farklı tarihte alınan numunelerin sonuçları sebebini bilmediğimiz şekilde farklı gelmiştir. 19 yıldır “Kasap Hasan Sucukları” markası ile hizmet veren firmamızın sucuk yada diğer ürünlerin içerisine at eti katması söz konusu dahi olamaz.

"ETLERİN TEMİNİNİ BÜTÇEM MARKET YAPTI!.."

Ayrıca bakanlığın yaptığı duyurunun ardından 3S Firmamızda sucuk üretimi yapıp mağazalarında satışını yapan Bütçem Market yetkililerinin bazı yayın kuruluşlarına yaptıkları açıklamalardaki söylemleri tamamen gerçeğe aykırıdır. Bütçem Market ile 3S firması arasında yapılan sözleşme maddelerinde de açıkça belirtildiği üzere Bütçem Market 3S firmasına fason üretim yaptırmakta ve imalathanesini kullanmaktadır. Sözleşme maddelerinde de belirtildiği üzere üretilen sucuklardaki etlerin temini 3S firması tarafından değil Bütçem Market’in kendisi tarafından yapılmaktadır. Dolayısıyla açıklamada belirtildiği üzere etlerini temin etmediği 3S firmasının bu olaydan kar etmesi mümkün değildir. Kaldı ki Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri söz konusu numuneleri ilgili tarihte Bütçem Market’ten almış ve alınan numunelerdeki sucukların üzerinde “Bütçem Market sucukları” etiketi yer almaktadır.

"BÜTÇEM MARKET ANLAŞMAYA UYMADI!.."

Bütçem Market, 3S firmasıyla yaptığı fason anlaşma kurallarına uymamıştır. Bahsi geçen olayla ilgili Bütçem Market’de yakalanan sucukların o tarihte üretici 3S firmasına fason üretim yaptırdığını ispatlayan herhangi bir evrak bulunmamaktadır. Söz konusu yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yasal süreç devam ederken Bütçem Market’in yanlış isnatlar ve gerçek dışı beyanlarla suçu 3S firması üzerine atıp, kendisini masummuş gibi göstermesini kabul etmemiz mümkün değildir.

3S firması bu güne kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gıda üretimine ilişkin öngördüğü şartları harfiyen uygulamış ve kaliteden asla ödün vermemiştir. Yasal süreci takip edip kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyururuz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.