İtfaiye Ekibimiz Ereğli'ye döndü...

Ekonomi Yayın: 28 Ocak 2020 - Salı - Güncelleme: 28.01.2020 12:16:02
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından bölgeye giden Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekibi Kdz.Ereğli'ye döndü. Belediye Başkanı Halil Pobıyık ve belediye çalışanları tarafından kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye ekibi dönüşlerinde çiçeklerle karşılandılar.

İtfaiye Amiri Mehmet Ali Demirkol: "Depremin hemen ardından yola çıktık. Gidiş saatimiz 12 saatti istirahatsiz gittik, sadece yakıt ihmali için durduk. Gelirken de 17 saatte geldik. Gidişimiz oldukça kısa ve hızlıydı" "Binası sağlam olanlar bile binalara girmeye korkuyor. Hava çok soğuk. Güzel çadırlar var ama ısıtıcı kullanılmıyor, yangına karşı tedbir amaçlı. O soğuk havaya rağmen vatandaşlar dışarıda çadırlarda kalıyorlar" Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giden Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekibi ilçeye döndü.

SEVGİYLE KARŞILADILAR

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye personeli tarafından belediye hizmet binası önünde 7 kişilik ekip çiçeklerle karşılandı.

POSBIYIK'TAN; "ALLAH RAZI OLSUN..."

Posbıyık, Elazığ'da yaşanan deprem felaketi sonra arama belediye bünyesinde yer alan kurtarma ekibinin anında yola çıktığını belirterek, "Yaşanan deprem felaketinden büyük üzüntü duyduk, çok yaralandık. Giden ekiplerimiz hem çadır kurdu hem de enkazda arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. İlçemizden hem kurtarma hem yardım ekiplerimizin gitmesi bizleri çok onurlandırdı. Allah razı olsun. Çok hayırlı bir iş yaptınız" dedi.

"ÇADIRLARI KURDUK SONRA ENKAZA KOŞTUK"

İtfaiye Amiri Mehmet Ali Demirkol da gazetecilere yaptığı açıklamasında, Elazığ'da yaşanan depremin ardından 7 kişilik ekip ile kesintisiz bir yolculuk yaparak deprem bölgesine ulaştıklarını söyledi. Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimine kayıtlarını yaptırdıklarını anlatan Demirkol, "Uzun yoldan geldiğimizi dile getirdik. Ekibimiz 1 saat istirahat etti. Ekibimiz çadır kurma işlemlerine yönlendirildi. Yıkım olan yer Mustafa Paşa mevkisi. Buraya yakın bir çadır kent vardı biz orada çadır kurduk. Yine aynı gece Abdullah Paşa Mahallesi'nde çadır kurma çalışmalarına katıldık. Vatandaşlarımızı güvenli alanlara çektik" dedi.

" ARKADAŞIMIZ ENKAZA GİRDİ "

Pazar günü Mustafa Paşa'da bulunan ve bir kişinin kaldığı bilgisinin verildiği enkazda 7 kişilik ekiple birlikte çalıştıklarını anlatan Demirkol, şu ifadelere yer verdi: "Afetzedenin bulunduğu çukur açılmıştı. Bizim arkadaşımız enkaza girdi, şahsın bulunduğu yere kadar indi. Elden ele çıkartarak ailesine teslim ettik. Yine 6 cenazenin olduğu enkazda 2 cenaze kaldığı bilgisi vardı. AFAD ekipleri makinelerle enkaz açma çalışması yapıyordu. Bir yandan da aletlerle enkazın hareketi gözlemleniyordu. Ekipleri geri çektiler enkazda oynama olduğu için. Sonra kendi halinde yıkıldı. Ekipler makineler ile enkazı almaya başladılar. Bulunduğumuz yerden yaşlı bir teyzenin cenazesi çıkartıldı, bizler de tahliyesini yaptık. Ereğli halkına Elazığ AFAD ve Ereğli İtfaiyesi'nin çok selamları var, bizlere teşekkür ettiler. Depremin hemen ardından yola çıktık. Gidiş saatimiz 12 saatti istirahatsiz gittik, sadece yakıt ihmali için durduk. Gelirken de 17 saatte geldik. Gidişimiz oldukça kısa ve hızlıydı"

" SOĞUĞA RAĞMEN "

Olay yerine gittiklerinde gördükleri manzaranın vahim bir durum olduğunu, yıkıntının yanı sıra ağır hasarlı bir çok binanın bulunduğunu anlatan Demirkol, "Vatandaş panik halinde dışarıda idi. Binası sağlam olanlar bile binalara girmeye korkuyor. Hava çok soğuk. Güzel çadırlar var ama ısıtıcı kullanılmıyor, yangına karşı tedbir amaçlı. O soğuk havaya rağmen vatandaşlar dışarıda çadırlarda kalıyorlar" sözleri ile konuştu.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.