Grizu-263 Uzaya çıkmaya hazır...

Grizu-263 Uzaya çıkmaya hazır...

Teknoloji Yayın: 04 Temmuz 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 04.07.2020 00:36:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Grizu-263 Uzay Takımı adına, takım danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Takım Kaptanı Çağla Aytaç Dursun, 3 Temmuz 2020’de Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ı ziyaret etti.

Ziyarette Grizu-263’ün üretimini Zonguldak’ta gerçekleştirdiği ve Aralık 2020’de uzaya gönderilmesi için çalışmaları yürütülen cep uydusu için hazırlanan “Hatıra Bilet” takdim edildi. 

Grizu 263 Takımı Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Çağla Aytaç Dursun ziyarette, ekibin mevcut çalışmaları hakkında bilgi vererek, Erdemir’e bugüne kadar sürdürdüğü destekleri için teşekkür etti. Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral da takımın ülkemiz için örnek bir model oluşturduğunu ifade ederek, Grizu 263’ün gelecekte de başarılarını sürdüreceğine ve ülkemizi gururlandıracağına inandığını belirtti.

Türkiye’nin lider çelik üreticisi Erdemir, 2018 yılından bu yana Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren disiplinler arası bir öğrenci takımı olan Grizu-263’ün çalışmalarını destekliyor.

“Karanlık maden ocaklarından uzayın sonsuz derinliklerine uzanan bir Zonguldak hikayesi” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Grizu-263, uluslararası ve ulusal uydu yarışmalarında kazandığı başarılara ek olarak Türkiye’de üretilecek ilk cep uydusu projesinin de hazırlıklarını yürütüyor. Grizu-263A adı verilen ve 1992 yılında yaşanan kazada hayatlarını kaybeden 263 madencinin isimleriyle uzaya gönderilecek uydunun aralık ayında SpaceX’in Falcon 9 roketi ile yörüngeye fırlatılması planlanıyor.

Türkiye çelik sektörünün gelişimi açısından hayati önem taşıyan ve ülkemizin en değerli sanayi varlıklarından olan Erdemir, bölgesel kalkınmayı destekleyecek projelerin yanı sıra gençlerin fark yaratacak çalışmalarına da destek olmayı sürdürüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.