Gazımız Filyos'ta karaya çıkacak..

Kdz.Ereğli'nin 170 km açıkta Tuna-1 kuyusunda bulunan doğalgaz rezervinin Filyos'tan karaya çıkarılacağı öğrenildi..

Ekonomi Yayın: 28 Şubat 2021 - Pazar - Güncelleme: 28.02.2021 19:22:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli’nin 170 km açığında Sakarya Gaz Sahası olarak adlandırılan bölgede bulunan Tuna-1 kuyusunda Fatih Sondaj Gemisinin  keşfettiği 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin Filyos’dan karaya çıkarılacağa öğrenildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Hala ajandamızın en önemli gündem maddelerinden biri doğalgaz, Geçtiğimiz mayıs ayında başlattığımız çalışmalarda bilindiği üzere 320 milyar metreküplük gaz keşfi yapmıştık. Tespitlerimizi yaptık. Artık bu kuyular üretim kuyuları olacak.

“FİLYOS’TAN KARAYA ÇIKACAK”

Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İlk belirlemelerimize göre doğalgaz Filyos limanında karaya çıkmış olacak. Filyos limanında çalışmalar devam ediyor. Bu alanda Filtrasyon işlemi yapılacak. Filyos çayının doğusunda kalan bir alanın tahsisini Türkiye Petrolleri için aldık. Filyos limanı da zaten bitmek üzere. Bu çalışmaların hepsini eş zamanlı olarak yapmaya çalışıyoruz. Takvim sıkışık Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 2023 yılına tüm bunları yetiştirmek zorundayız."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.