Gariplere 350 bin lira yardım etti.

681 kişiye 400’er lira toplamda 272 bin 400 lira nakdi yardım yaptık. Yaklaşık bin aileye da gıda yardımında bulunduk. Bu yılki şube bütçesi 350 bin civarında gerçekleşti.

Gündem Yayın: 02 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 02.06.2020 21:43:17
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve Cemiyet Yöneticisi Şaban Yılmaz ile birlikte Türk Kızılay’ı Karadeniz Ereğli Şubesini ziyaret etti. 

Şube Başkanı Yaşar Ciğer, ziyarette yaptığı konuşmada, şube faaliyetlerini anlattığı Kaymakam Çorumluoğlu’na mini brifing verdi. Covid19 sürecinde yapılan nakdi yardımların 272 bin 400 lira olduğunu anlatan Ciğer, şöyle dedi:

 681 ihtiyaç sahibi kişiye 272 bin 400 lira nakdi yardım yaptık

“PANDEMİ döneminde yaptığımız çalışmalar kapsamında 681 kişiye 400’er lira toplamda 272 bin 400 lira nakdi yardım yaptık. Yaklaşık bin aileye da gıda yardımında bulunduk. Bu yılki şube bütçesi 350 bin civarında gerçekleşti.

Ayrıca pandemi döneminde ihtiyaç duyulan her alanda halkın yaninda yer almaya çalıştık. Vatandaşlarımıza gıda kolisi,hijyen malzemesi,maske,dezenfektan,pide ve ekmek dağıtımı,giysi yardımı,çocuklara hediyeler,tekerlekli sandalye,sokak hayvanlarının beslenmesi,izalasyon ve karantina bölgelerine sürekli yardım gibi konularda eksikleri gidermeye çalıştık. Bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız.”



Ailelere dağıtılan 1000’er liralık yardım eki para ile 13 milyon

Çorumluoğlu ise Kızılay şubesinin özellikle PANDEMİ döneminde ortaya koyduğu aktif çalışmayı takdir ile karşıladığını belirterek şunları söyledi:

“Bu proaktif yaklaşımınızı ben takdir ettim. Çorbada herkesin tuzu olacaktır. Bazen bir ihtiyaç olan en ufak bir tel bile hayat kurtarabiliyor. Bu açıdan 300 bini geçti dediniz; mesela bizim sadece ailelere dağıttığımız 1000’er liralık yardım eki para ile 13 trilyondur.

Devlet katkısı almayan Kızılay Ereğli'yi her açıdan takdir ettim.

13 trilyonun yanında 300 bin düşük mü? Evet. Düşük ama burada herkesin karınca kararınca bir şey yapması önemli. Kızılay’ı bu açıdan takdir ettim. Bir de; bu arkadaşlarımızın (Kızılay Yönetimi) katkıları ile yapıldı. Bunda devle katkısı yok.”

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ise Kızılay’a yapılan desteklerden söz ederek şube yönetimine başarı dileklerini iletti. Ziyarette Kızılay Ereğli Şube Müdürü Yaşar Ciğer, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Fatih Çakır ve beraberindeki heyete hediye takdim ederek kızılay şubelerini ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.



İlçe Kaymakamı Çorumluoğlu ve İlçe Başkan Çakır, kan verdi

Düzenli bağışçı oldukları bilinen Çorumluoğlu ve Çakır, ziyaretin andından Devrim bulvarı üzerinde konuşlandırılan Kızılay kan toplama otobüsüne geçtiler. Burada yapılan ön muayene ve sözlü soruların ardından bağışta bulunan Çorumluoğlu, kan vermenin önemini hatırlattı.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.