Festival slogan yarışmasıyla start aldı…

Ekonomi Yayın: 05 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 05.07.2019 13:32:07
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak Ereğli 21. Sevgi, Barış, Dostluk Festivali geleneksel slogan yarışmasıyla start aldı. Başkan Halil Posbıyık’ın “3 gün yaptığımız festivali ileriki yıllarda daha da yayabiliriz” açıklamasına Kaymakam İsmail Çorumluoğlu da destek verdi.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivali 21. Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat festivali geleneksel slogan yarışmasıyla start aldı.

Spordan sanata, açık hava konserlerinden spor aktivitelerine bir çok etkinliğin yer aldığı festivalde vatandaşlar 3 gün boyunca kültür ve sanatla iç içe olacak. Festival daha önceki yıllarda olduğu gibi Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği ve Belediye tarafından düzenlenen ‘Sevgi, Barış, Dostluk Slogan Yarışması’ ile start aldı.

Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, Ereğli’nin festivalleri özlediğini belirterek “Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Ereğli’miz kasaba kentine dönmüştü. Sevgiyi unutturdular. Tekrar geri geldi” dedi.

Başkan Halil Posbıyık, 3 gün boyunca vatandaşları biraz da tüm sorunlarını unutmaya davet ederek “Ülkede ekonomik sıkıntılar olabilir. Vatandaşlarımızın birazda morale ihtiyacı var. Lütfen üçgün tüm sorunlarınızı unutun, ailenizle, dostlarınızla hep birlikte festivalin tadını çıkaralım. Festivalimizin ağırlığı her nekadar ünlü sanatçılar görünse de asıl  kültür ve sanattır. Slogan yarışmasından ne çıkacak merak ediyorum” diye konuştu.

Başkan Posbıyık, halkoyunları gösterisi sırasında yaptığı konuşmada 3 gün olan festival süresinin önümüzdeki yıl uzatılabileceği müjdesini verdi. Kaymakam Çorumluoğlu da konuşmasında Posbıyık’ın bu önerisini destekledi ve Festivalin bir haftaya yaygınlaştırılmasının mümkün olabileceğini söyledi. İsmail Çorumluoğlu “Buradaki festival mış gibi değil gerçek bir Festival” dedi.

Slogan yarışması festivalin üçüncü gününe kadar devam edecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.