Ereğli'den 4 Matematik dehası çıktı...

Ekonomi Yayın: 17 Şubat 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 17.02.2020 21:01:22
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz.Ereğli'de eğitim öğretim gören, farklı ülkelerden 7 bin 328 öğrencinin katılımı ile Kanada merkezli düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması"nda Ereğli’den  4 öğrenci birincilik aldı.

Kdz. Ereğli Kavaklık İlkokulu’ndan 3 öğrenci dünya genelinde 250 öğrencinin birincilik elde ettiği yarışmada Türkiye’den birincilik elde eden 10 öğrenci arasına girdi.

Kavaklık İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, yarışmada dünya birincisi olan okul öğrencileri Ege Karakaya, Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu ve Işıl Ceylin Demirhan ile sınıf öğretmenleri Yıldız Aydın Ekiz ve Ayşe Kumaş Ergün’ü makamında elde ettikleri başarıdan dolayı tebriklerini sundu.Ayrıca Yaşar Ciğer elde edilen başarıda emeği geçen herkesten gurur duyduğunu ifade etti.

KAYMAKAMLIKTA AÇIKLAMADA BULUNDU

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nın 3'ncü aşamasında Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi'nden 4 öğrencinin aynı puanı alarak dünya birincisi olduğunu  duyruldu.

Caribou Matematik yarışmasının öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçladığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Ege Karakaya, Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu, Yağız Selim Köklü ve Işıl Ceylin Demirhan, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda 3'ncü aşamada aynı puanı alarak dünya birincisi olmuşlardır. Öğrencilerimizi, öğrencilerimizin başarısında emeği geçen tüm öğretmen ve idarecileri tebrik ediyoruz"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.