Erdemir İşçisi,

Zonguldak Valisi, ‘Bir kamyon da biz Kdz. Ereğli’den bekliyoruz’deyince Türk Metal Sendikası, Erdemir işçilerini harekete geçirdi.

Siyaset Yayın: 22 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 22.02.2020 16:20:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak Valiliği talimatıyla, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde Türk Metal Sendikası üye ve işçilerinin katkılarıyla hazırlanan ilk yardım tırının yola çıkması dolayısıyla tören düzenlendi.

Metal Koop önünde düzenlenen törene, Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Türk Metal Sendikası ve Metal Koop Yöneticileri ile sendika üyesi işçiler katıldı.

Erdemir Çalışanları ve Türk Metal Sendikası üyeleri duyarsız kalmadı
Sendika Başkanı Ercan, törende yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Elazığ bölgesinde yaşanan depremde can kayıpları bulunduğunu belirterek, “Oradaki deprem mağdurlarına, sayın kaymakamımız nezdinde düzenlenen bu kampanyaya Erdemir Çalışanları ve Türk Metal Sendikası üyeleri olarak duyarsız kalmadığı için, hepinize Ereğli kamuoyu önünde, şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Her zaman birlik beraberlik içinde olduğunuzu bugün de gösterdiniz.” dedi.

Vali Yardımcımız bizi aradı, ‘Bir kamyon da biz Ereğli’den bekliyoruz’

Kaymakam Çorumluoğlu, “Bu kampanya, içişleri Bakanlığı organizasyonuyla, valiliklere bir talimat gönderildi. Bu talimat sonunda, her hafta Zonguldak’tan bir kamyon gidecek denildi. Geçen hafta Zonguldak Merkez bu kamyonu gönderdi. Vali Yardımcımız bizi aradı, ‘Bir kamyon da biz Ereğli’den bekliyoruz’ dedi.

Ereğli’ye güveniyorum, inşallah bir kamyon da biz buradan gönderdik

Ben de ‘Sayın Vali Yardımcım, ben Ereğli’ye güveniyorum, inşallah bir kamyon da biz buradan göndeririz dedim. Bunu sendika başkanımızla, Erdemir’le, belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımız, şirketlerimizle görüştük. Görüştüğümüzde biz bekliyorduk ki Metal İş Sendikası’ndan yüz yüzelli paket gelir, biz de biraz daha diğer kurumlardan üzerine koyarak, bir tır olarak göndeririz dedik" dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.