Erdemir 4 bin 200 çalışanına zam!...

Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında, 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, anlaşma ile sonuçlandı.

Ekonomi Yayın: 24 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 24.12.2020 16:41:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin ErcanErdemir adına görüşmeleri sürdüren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın, Ankara’daki MESS binasında bir araya geldiklerini belirtti.

Metin Ercan, taraflar arasında yapılan görüşmede; işçi ücret zamlarının ilk 6 ayı için  saat ücreti üzerine 3 lira ‘Seyyanen’ artış sağlandığını, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6’şar aylar için ise enflasyon oranında zam alındığını belirterek, “yapılan anlaşmada ayrıca sosyal haklarda da birinci yıl yüzde 17, ikinci yıl ise enflasyon oranında artış sağlandı” dedi.

Türk Metal Şube Sekreteri Yakup Yılmaz, Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Turgay Kavak, Şube Eğitim Sekreteri Birol Onay, Türk Metal Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mahsun Turan, Türk Metal Toplu Sözleşme Uzmanı Berna KavukçuoğluOYAK İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Haluk Gümüşderelioğlu,

ERDEMİR Genel Müdürü Salih Cem OralERDEMİR İnsan kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa, ERDEMİR  Endustri İlişkiler Müdürü Kerem Çelebi, MESS Genel Sekreteri Fatih Ay, MES yönetim kurulu üyeleri ile hukuk müşavirlerinin hazır bulunduğu toplantıda, yaklaşık 4 bin 200 işçiyi kapsayan ve 1 Eylül 2020-31 Ağustos 2022 arasındaki 2 yılı kapsayacak 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza altına alındı.

Sözleşmeye ilişkin detayları, bugün fabrila işçisi üyeleri paylaşan Metin Ercan, yönetici ve ünite temsilcileri le birlikte vardiya giriş ve çıkışlarında Erdemir çalışanlarını ziyaret ederek gerçekleşen ERDEMİR 28.Dönem Toplu İş Sözleşmesi detaylarıni aktardı.

Destek ve teşekkür sözleriyle duygularını aktaran sendika üyeleri; Genel Başkan Pevrul Kavlak'a, Genel Merkez Yöneticilerine, Şube Başkan ve Yönetim Kuruluna imzalanan sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ederek, alınan sonuçtan mutluluklarını dile getirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.