EGD Haber alma özgürlüğü kısıtlanamaz.."

Karadeniz Ereğli Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Zonguldak Ìl Temsilcisi İ. Necati Günay, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Kdz.Ereğli Kaymakamı Ísmail Çorumluoğlu' na çağrıda bulundu...

Gündem Yayın: 21 Mayıs 2020 - Perşembe - Güncelleme: 21.05.2020 00:52:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İşte o açıklama:

"Basın özgürlüğü, demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından biridir. Toplumsal veya bireysel sorunların özgürce tartışıldığı bir ortamda gerçek anlamda demokrasiden bahsedilebilir.

Medya alanında en çok telaffuz edilen hususlardan biri olarak basın özgürlüğü kavramı esasında daha genel bir kavram olan düşünce özgürlüğünün medya alanındaki yansımasıdır. Bu kavram insanların haber alma özgürlüğü ile de birleşince çift taraflı bir etkiyle sahip olur.

Düşünceyi açıklama ve açıklanan düşünceye ulaşabilme özgürlüğü bunun temelidir.

Esasında düşünceye ulaşabilme veya daha genel adı ile haber alma özgürlüğünün sağlanması öncelikle medyanın kitlelere ulaşabilmesinin sınırlandırılması sonucunu doğuracak etkilerin bertaraf edilmesiyle sağlanabileceğinden dolaylı olarak basın özgürlüğünün de ana esasını oluşturmaktadır.

Açıkça görülmektedir ki, ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisi, Kdz.Ereğli'de basının haber alma özgürlüğünü kısıtlayan bir bahane olarak karşımıza çıktı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu, tüm uyarılarımıza rağmen, bölge basınımızın haber alma özgülüğünü, ajansları siperleştirerek; engelleme girişiminde bulundu, bulunmaya da devam ediyor.

Bölge basınımızdan birçoğunun abone olma ihtiyacı duymadığı ve kendi haberlerini ürettiği Kdz.Ereğli'mizde, Kaymakam Çorumluoğlu'nun ısrarcı tavrına anlam vermekte güçlük çekiyoruz.

Altını birkez daha çizerek; bu tepkimizin ajans muhabiri arkadaşlarımıza olmadığını belirtiyor; Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği olarak, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nu iyice gerilen medya ilişkilerini düzeltmeye davet ediyoruz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.