Eczacılar Odası "BU ÖNERİLERE DİKKAT EDİN!"

T.E.B 17. Bölge Zonguldak Eczacılar Odasından Covid-19 uyarısı..

Sağlık Yayın: 21 Mart 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.03.2020 12:00:23
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Hepinizin bildiği gibi tüm dünyada görülen Covid-19 virüsü ile mücadele içinde bulunduğumuz bu zor koşullarda, diğer sağlık çalışanları gibi biz eczacılar da sağlık hizmetlerimizi aksatmadan sürdürmekteyiz. Birinci basamak sağlık kuruluşu olan eczanelerimize çeşitli sebeplerle hergün yüzlerce vatandaşımız girip çıkmakta ve sağlık kurumlarına gitmeden önce hastalarımız  eczanelerimize uğrayıp danışmanlık hizmeti almaktadır. Bu koşullarda eczacılarımız ve eczane çalışanlarımız yüksek risk altında olan sağlık çalışanlarının başında yer almaktadır. Tüm bu etkenler göz önüne alındığında biz  eczacıların  sizin sağlığınız ve kendi sağlığımız için çeşitli önlemler alması gerekmektedir.

Öncelikle sizlerden ilk isteğimiz eczanelerimizde virüs bulaşma riskini en aza indirmek için eczane çalışanları ve diğer hastalarla aranızdaki mesafeyi korumanız. Eczane çalışanları ve diğer hastalarla aranızdaki mesafe en az 1 metre olmalıdır. Eğer eczacınız eczanede çeşitli önlemler aldıysa lütfen saygı gösteriniz ve size verilen talimatlara uyunuz. Unutmayınız ki eczacınızın  aldığı bu önlemler yalnızca kendisinin değil, sizin de sağlığınızı koruma amaçlıdır. Eczaneye  girmeden önce içerideki hasta sayısına lütfen dikkat ediniz, eğer 3 kişiden fazlaysa mutlaka içeridekilerin çıkmasını bekleyiniz. Eczanede işlerinizi mümkün olan en kısa sürede halletmeniz biz sağlık emekçilerine en büyük destektir. Eczane içinde mümkün olduğunca az temas ile işlemlerinizi yaptırmanız sizlerin sağlığı için de çok önemlidir.  Önümüzdeki süreçte her türlü duruma karşı hazırlanmış eylem planlarımızla eczacılarımız herzaman olduğu gibi halkımızın yanında olacaktır. Bizler eczanelerimizde sağlık hizmeti verirken vatandaşlarımızdan isteğimiz paniğe kapılmadan evlerinde kalarak kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleridir.  Şayet yüksek ateş, öksürük gibi belirtileriniz varsa maske kullanarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz. En az kayıpla bu kötü zamanları geride bırakacağımızı umuyoruz.

Bazı medya organlarında maske ve dezenfektan gibi ürünler ile ilgili eczacılar hedef gösterilmektedir. Artan talep nedeniyle bu ürünlerde temin sıkıntısı yaşamaktayız ve piyasadaki fiyat artışları bizi de etkilemektedir.

Kesinlikle bilinmelidir ki bu olayın sorumlusu eczacılar değildir.

Biz size en güvenilir ürünleri ulaştırmak istiyoruz.

Halkımızı, sağlığı tehdit eden, markasız ürünlerden uzak durmaları konusunda uyarıyoruz.

Verdiğimiz sağlık hizmetinin sürdürülebilirliği adına yaptığımız uyarıları lütfen dikkate almanızı ve el birliği ile bu süreci başarılı bir şekilde atlatmayı diliyoruz.

Zonguldak Eczacı Odası Yönetim Kurulu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.