Duyarlı vatandaşı ödemeler için baskı altına mı alıyorlar?

Dünya'yı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle Türkiye'de de üst üste önlemler alınmaya devam ediyor. Virüs'ün yayılmasını engellemek amacıyla Devletin sesine cevap vererek evlerine kapanan vatandaşlar yine bu süreç atlatılıncaya kadar geçici süreyle iş yerlerini de kapamak zorunda kaldılar.

Gündem Yayın: 27 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 27.03.2020 11:59:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Tüm dünya gibi ülkemizin de zor günlerden geçerken,Ulusal olarak birlik halinde Covid_19 savaş açan ülkemizdeki  koronavirüs hastalığı fırsatçılara yaradı. 30TL'lik bir maskeyi 250TL'ye satan fırsatçıların yanında bunlar da "Durmak nedir bilmiyorlar!"

Vatandaşlar devletin sesine kulak vererek işyerlerine kilit vurdu ama iletişim ve enerji şirketleri durmak bilmiyor. Vatandaşın telefonlarına gönderilen mesajlar sözde "EvdekalTürkiye" kampanyasına uy mesajları verirken aba altından FATURANI interaktif yolları kullanarak ÖDE! mesajları ile şimdiye kadar düzenli faturalarını ödemeye çalışan vatandaşın zor günlerinde bunaltmaya devam ediyorlar.

 

Telefonlara, elektronik postalara çok sayıda banka, enerjisa ve iletişim merkezleri başta  olmak üzere, zorunlu hizmet alınan firmalardan mesajlar yağmakta. Şubelerimizi kapattık, faaliyetlerimize bir süre ara verdik, (ki bu arada alışveriş yapacaksanız internet üzerinden ticaretimiz devam ediyor) mağdur olmamanız için evden çıkmayın, faturaları mutlaka "online" ödeyin.....

 

 

 

Peki bunlar günde mi takip etmiyor mu? 

Çağımızın gerekli kıldığı ısınma, aydınlanma, iletişim gibi  temel ihtiyaç derecesindeki bu hizmetleri satın aldıkları kurumlara yıllardır düzenli ödemeye çalışan vatandaşın zor günlerinde yanında olmayarak mesaj yolu ile öde baskısı altında tutmaya devam ediyor. Çalışamadığı için para kazanamayan, para kazanamadığı içinde faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaş, şimdi de elektriğinin kesilmesiyle karşı karşıya kalıyor.

 

 

Vatandaş ne düşünüyor?

Vatandaş "Faturalar ödenmeli tabiki ödenmeli de bu süreçte evlerinde ne olup bittiğini anlamak için yaşama dört elle tutuşan insanlara da bir nebze olsa kolaylıklar sağlansa. Devletin ilgili tüm birimleri üzerine düşen görevleri yerine getirme gayretinde iken bu "ödeyin" vurgusu bu süreçte bu kurumlara hiç yakışmıyor. Önce vatandaş.."  diyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde gündemi meşgul eden ve vatandaşların ertelenmesini istediği elektriksu ve doğalgaz faturalarına da değindi. Erdoğan'ın konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Enerjide ise günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda yani bu konuyu masaya yatırmanızda fayda olur. Bunlar düşünülebilir, erteleme konumuz olabilir ama doğal gaz ve elektriğin kapanması gibi bir şeyin içerisinde, takdir edersiniz ki biz çok daha zor günler yaşadık, böyle bir şeye girmedik. Çünkü bu devlet sosyal bir devlettir, sosyal devlette de böyle bir adım atılamaz. Bu konuda kararlı olacağız işi götüreceğiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.