Dikkat et yoksa 135TL Ceza

Teknoloji Yayın: 11 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 11.02.2020 17:57:47
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kdz. Ereğli şehir merkezinde yayalara yönelik yaplan kırmızı ışıkta geçme uygulamasında kırmızı ışıkta geçen yayalara polis tarafından 135 TL ceza yazıldı.

Uygulama kapsamında vatandaşın bilinçsizliği de ortaya çıkarken, polisle vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Kdz. Ereğli Hükümet Kavşağına geçtiğimiz günlerde Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından konulan trafik lambası uygulaması için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün belli saatler arasında görevlendirdiği polis, vatandaşlara uygulamayı hem megafonla anlatıyor hemde trafik konusunda bilinçlendiriyor.
Ancak yaya kaldırımından karşıdan karşıya geçerken yayaya kırmızı yanarken geçenler de ceza yemekten kurtulamıyor. Cezayı yiyenler önce şaşırıyor ve işlem yapan trafik polisine 'Devlet bizi bilinçlendiriyor. Kesilen cezalar devletimize feda olsun' diyor.
Uygulamada ortaya çıkan gerçek ise yaya kaldırımından butona basarak yeşil ışıkta geçme olayını vatandaşın tam olarak kavrayamadığı.
Öte yandan TC kimlik numarası üzerinden yazılan cezayı 15 gün içinde ödeyen vatandaşlar yüzde 25 oranında ceza indiriminden faydalanabiliyor. Ceza bankalara ve PTT şubelerinden ödenebiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.