Corona ile Grip arasında kendini test et!

Grip ve Koronavirüs Belirtileri Arasındaki Farklılıkları ve Benzerlikleri Mutlaka Öğrenmelisiniz!

Sağlık Yayın: 17 Mart 2020 - Salı - Güncelleme: 17.03.2020 15:39:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve yüzlerce kişiyi öldüren Koronavirüs Türkiye'nin bütün komşu ülkelerinde görülmüştü.

Peki grip ile aynı belirtileri gösteren Koronavirüs'ü nasıl anlayabiliriz? Hangi durumlarda Koronavirüs şüphesiyle hastanelere gitmeliyiz?

Öncelikle Koronavirüs hastalarında sık görülen ateş, yorgunluk ve kuru öksürük semptomlarını grip olduğunuzda da görebilirsiniz.

Grip ve Koronavirüs semptomları arasındaki en belirgin ayrım ise solunum zorluğudur. Grip olduğumuzda şiddetli nefes darlığı yaşamayız fakat Koronavirüs'te nefes almada problem yaşandığı görülüyor.

Ayrıca grip olduğumuzda şiddetli baş ağrısı ve eklem ağrıları sık sık yaşarız fakat bu ağrılar Koronavirüs'te bazen yaşanır.

Ve en önemlisi de Koronavirüs vakalarında gripte ve nezlede gördüğümüz belirtiler olan burun akıntısı ve hapşırma çok nadir görülür. Bunlar Koronovirüs hastalarının bazılarında rastlanan semptomlardır.

Bunların yanında nezlede ve gripte ortaya çıkan burun tıkanıklığı belirtisi Koronavirüs semptomları arasında yer almıyor.

 

SEMPTOMLARI KARŞILAŞTIR!..

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.