Çocuk susar , Sen susma İstismar suçtur, sessiz kalma...

CHP Kdz. Ereğli Kadın Kolları İlçe Başkanı Naile Bingöl imzalı, Cinsel Şiddetle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama şu şekilde:

Gündem Yayın: 14 Mart 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 14.03.2020 16:29:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

“Cinsel şiddet nereden ve nasıl gelirse gelsin değişmeyen  tek gerçek şudur; Cinsel Şiddet hiçbir zaman şiddete maruz bırakılanın, şiddet gören mağdurun hatası ya da suçu değildir. Şiddeti gerçekleştirenin suçudur ve bu suç onun seçimleri sonucu gerçekleşir.

Çocuklarımıza yönelik yapılan bu alçak, aşağılık ve insanlık suçu olan cinsel şiddete karşı nereden ve nasıl gelirse gelsin susmuyoruz.

Yetkililere dolayısıyla Hükümete sesleniyoruz. Araştırın, müdahale edin, önlem alın. Çocuklarımızı ve haklarını koruyun.

Anayasanın ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmaların gereğini yapın.

İnançların, toplumsal alışkanlıkların, cinsel saldırı ve istismar davalarında faillerin aklanması için paravan olarak kullanılmasına izin vermeyin.

Bu anlayışa izin verdiğimiz her gün bir çocuğun hayatı kararıyor. Bu suça ortak olmayın.

Yasamayı göreve çağırıyoruz. Acilen, hem de çok acilen yasalardaki boşlukları doldurun. Geleceğimiz yok ediliyor. 18 Yaşına kadar tüm bireyler çocuktur. Ve yasalarla hayatları, bedenleri güvence altına alınmalıdır. Yaşananlara kulak tıkamayacağız. Ereğlimizde yaşanan bu durumun takipçisi olacağız.”

İstismar ve tacizde başvurabileceğiniz numaralar :

 Alo 112 Acil Tıbbi Yardım Hattı

Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Engelli Sosyal Danışma Hattı

Alo 157 İnsan ticareti mağdurları Acil Yardım ve İhbar Hattı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.