Biz sorduk ERDEMİR yanıtladı...

Gazetetürk ve Yeniufuk gazeteleri olarak Erdemir A.Ş 'den Coronavirüs salgınında alınan önlemler hakkında bilgi istedik Erdemir Yönetimi cevapladı.

Gündem Yayın: 26 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 26.03.2020 15:15:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Ülkemizde korona virüs salgınına karşı yürütülen etkin mücadele çerçevesinde Erdemir genelinde de kapsamlı koruma önlemleri hayata geçirilmektedir. 

Sağlık Bakanlığı’mız başta olmak üzere yetkili kurumların yayınladığı kararlar titizlikle takip edilmekte ve bu kararlara uyum sağlanması için gerekli adımlar atılmaktadır. Tüm çalışanlar ve alt işverenler alınan önlemler ve virüsten korunma yöntemlerine ilişkin bilgilendirilmektedir.

Erdemir’e zorunlu haller dışında ziyaretçi kabul edilmemektedir.  İşletme sahaları, ofisler ve yemekhanelerde hijyen kuralları en üst seviyede gözetilmekte ve gerekli dezenfeksiyon çalışmaları sistematik olarak yapılmaktadır.

Bakanlık genelgesine uygun olarak servis araçlarında taşınan çalışan sayısı yarı yarıya azaltılmıştır. Servis araçlarının klima ve havalandırma bakımlarının yapılması sağlanmıştır. Çalışan servisleri her gün dezenfekte edilmekte, servis sürücüleri maske kullanmaktadır. Ayrıca etkili bir takip için araç içinde kart okuma sistemi uygulanmaktadır.

Fabrika sahasına girişlerde ateş ölçümü yapılmakta, 3. şahıslarla temas gerektiren giriş kapılarda maske ve eldiven kullanılmaktadır. İşletme sahalarındaki çalışanlar için maske kullanımı zorunludur. Sevkiyat işlemleri sürücülerin ve çalışanların temas etmeyecekleri şekilde düzenlenmiştir.

Ofislerimizde, tesislerimizde ve yemekhanelerimizde asansör kullanımı yasaklanmıştır. Fabrika sahasına dışarıdan yiyecek getirilmesine izin verilmemektedir. Yemekhanelerde çalışanların küçük gruplar halinde yemek yemelerine imkan verecek uygulamalar hayata geçirilmekte olup self servis ve ortak kullanım gerektiren malzemelerin kullanımı geçici olarak durdurulmuştur.

İnsan kaynakları uygulamaları kapsamında isteyen çalışanların, iş planlamasına uygun olarak izin kullanması sağlanmıştır.  Hamile olan, süt izni kullanan, kronik hastalığı bulunan çalışanlar ilk etapta izinlidirler. Gerekli görülen durumlarda uzaktan çalışma yapılmasının koşulları belirlenmiştir.  İş seyahatleri ertelenmiştir.  İş ya da özel nedenlerle yurt dışından dönen çalışanlar için 14 gün evde izleme prosedürü uygulanacaktır.

Sosyal tesisler ve spor alanları hizmete kapatılmıştır. Eğitim, konferans, seminer, yüz yüze toplantılar ve sosyal etkinlikler iptal edilmiştir.

Erdemir Sağlık Bakanlığı’mızın süreçte yapacağı uyarıların takipçisidir ve bu doğrultuda gerekli önlemleri almaya devam edecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.