Belediye binası rengarenk...

Ekonomi Yayın: 04 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 04.07.2019 19:07:20
Editör - Muharrem YOKARIBAŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, festivale katılmak üzere 6 ülkeden gelen halk dansları topluluklarını misafir etti. Posbıyık konuklarına ‘Sevgi, Barış, Dostluk kentine hoş geldiniz’ dedi.

21. Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali uluslararası alanda da yoğun ilgi görüyor. 6 ülkenin halk dansları toplulukları festivale katılmak üzere ilçeye gelerek Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti.

Rusya Federasyonu, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Moldova ve Azerbaycan’dan gelen konuklarını başkanlık makamında ağırlayan Posbıyık “Sevgi, Barış, Dostluk kentine hoş geldiniz. Ereğli’mize renk kattınız. Sizi görmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Merdivenlerden şarkılar söyleyerek çıkan halk dansları toplulukları, rengarenk giysileriyle koridorları doldurdu. Başkan Posbıyık, hepsiyle tek tek ilgilendi, başına kalpak taktı, sohbet etti.

Halk dansları grupları ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Posbıyık’a takdim ederlerken, Posbıyık da misafirlerine ilçeye özgü çeşitli hediyeler verdi. Sırbistan ve Büyükçekmece Belediyesi Halk Dansları ekiplerinin de katılımıyla festival süresince çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.