Balbaloğlu "Başarıcağız, Başarıcağız!"

29 Şubat 200 Cumartesi günü İYİ Parti'nin Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı 2.Olağan Kongresi var. Mevcut Başkan Evrim Balbaloğlu'nun karşısına ise 'Ben de adayım' diyen İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Batu Müftüoğlu çıktı.

Siyaset Yayın: 24 Şubat 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 24.02.2020 23:33:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in bir kadın olduğunu hatırlatan , kadınların dayanışmasına örnek olduklarına vurgu yapan Op. Dr. Balbaloğlu parti binasında kalabalık bir gruba hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 

Kdz. Ereğli bugün hakettiği yerde değildir

"Hepimiz Ereğli'de yaşıyor ve bu şehrin yurttaşlarıyız. Üzülerek ifade ediyorum ki Batı Karadeniz'in pınlantası Ereğli bugün hakettiği yerde değildir. İşçinin, emeğin, mavinin yeşilin simgesi Ereğli bugüne kadar hep ötelenmiştir. Karadeniz Ereğli ilçe olmasına rağmen, bugün 40'ten fazla ilden büyük bir şehirdir.

Nüfusa göre, fakülte ve öğrenci sayımız az
Ereğli demir-çelik sektörünün kalbinin attğı önemli bir kurumuna sahipken yan sanayi ise desteklenememesi büyük bir kayıptır. Kdz. Ereğli Türkiye'nin en uzun üçüncü sahil şeridine sahiptir, ancak limanlarımız aktif olarak kullanılamamaktadır. Yine nüfusumuza göre fakülte sayımız az, öğrenci rakamımız istenilenin altındadır.

 

Tersaneler Bölgesi, maalesef atıl durumda
Yerel değerlerimiz, Osmanlı çileğimiz, elpek bezimiz, turizmimiz fındık üretimimiz istediğimiz düzeyin çok altındadır. Hep bahsettiğimiz 2006 yılında Türkiye'nin parmakla gösterildiği tersaneler bölgesi, maalesef yanlış politikalar sonrasında atıl duruma gelmiştir.

Babalar iş bulmak için evlatlarını terk ettiler
Ereğli göç veren bir şehir durumuna gelmiş, babalar evlatlarını terk edip dışarılarda çalışmak zorunda kalmıştır. Bunlar beraberinde sosyolojik problemler oluşturmuştur. Mesele Türkiye ise, mesele Ereğli ise İYİ Parti'den başkanlığımın devamını için adaylığımı açıklıyorum"

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.